Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Manisa'da Karaman açıklaması

        HABERTURK.COM

        Manisa'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'daki cinsel istismara tepki göstererek, "Çocuklarımıza yönelik isitismara karşı hak edilen ceza hukukumuzda yok. Bu davanın takipçisi olacağız" dedi. İstismar konusunda aydınlatılmamış tek bir noktanın kalmayacağını kaydeden Davutoğlu, "Bir sapık üzerinden rant devşirmeye çalışanlar var" diyerek Ensar Vakfı ile ilgili tartışmalara da tepki gösterdi.

        Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

        MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANDI

        Muhsin Yazıcıoğlu dostumuzu rahmetle amıyorum. Biraz önce muhterem eşleriyle de konuştum. Onu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız.

        "TÜRKİYE'Yİ ORTAK HEDEF SEÇTİLER"

        Birbirleriyle çatışma halinde olan terör örgütleri Türkiye'yi ortak hedef seçmiş durumda. 7 Haziran'dan sonra Türkiye yeniden kargaşaya sürüklenmek istendi. Onlara karşı dik durarak 'Bu ülke sahipsiz değil' dedik. Diğer partilerin sorumluluktan kaçtıkları dönemde 'Her şartta göreve hazırız' dedik.

        "SON NEFESİMİZE KADAR KORUYACAĞIZ"

        Bugün çok yönlü bir terör dalgasına karşı kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin her vadisi teröristlerden temizleninceye kadar durmayacağız. Bu ülkenin her bir taşını son nefesimize kadar korumaya kararlıyız.

        "TERÖRİSTİN Mİ, MİLLETİN Mİ SAFINDASIN?"

        Anamuhalefet partisinin görevi teröristin kirli propagandasına çanak tutmak mı? Bu soruya Sayın Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini istiyorum. Teröristlerin safında mısınız, milletimizin yanında mısınız? Terörle sadece hükümet ya da güvenlik güçlerimiz değil, 78 milyon vatandaşımız da mücadele ediyor.

        "KORKMADIK, KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ"

        Bugün Manisa'da kardeşlerimizin bizi karşılarken haykırdığı gibi korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Ayaktaydık, ayaktayız, ayakta olacağız. Dik durduk, dik duracağız. Bu ülkenin insanları günlerdir terörden korkmadığını haykırıyor. Peki CHP ne yapıyor? Diğer partiler ne yapıyor? terör örgütü uzantılarının yalanlarını dile getiriyor. Ülkemizi dışarıda şikayet ediyor. Senin bu milletin verdiği oyu tartışmaya ne hakkın var?

        "GEL DOKUNULMAZLIĞI KALDIRALIM DİYORUM, KAÇIYORSUNUZ"

        Sayın Kılıçdaroğlu, sen bugün söylediğin lafları seçim meydanında da söylüyordun. Millet uzlaşın der kaçarsın. Anayasa der, kaçarsın. Aylardır dokunulmazlık diyorsun. Gel kaldıralım diyoruz, kaçıyorsun. Sen yanımızda olmasan da biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz.

        "KILIÇDAROĞLU SEÇİM YENİLGİLERİ KARİYERİ YAPTI"

        Meşruiyeti tartışılacak biri varsa, partisinin başında girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu'dur. Adeta bir seçim yenilgileri kariyeri yaptı.

        Teröristlerin taziye çadırlarına gidenler, kaleşnikof önünde poz verenler millet eliyle siyaset sahnesinden silinecek.

        "TEK HEDEFLERİ TERÖR DESTEKÇİLERİNİ YARGIDAN KAÇIRMAK"

        Fezlekeleri yargıya taşıma teklifimiz, siyasetçi ile terör destekçilerini birbirinden ayırmak içindir. Açık söylüyorum, bunların tek hedefi terör destekçilerini yargıdan kaçırmak. Bütün partilere sesleniyorum. Gelin terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Bütün fezlekeler ile ilgili dokunulmazlıklar kalkacak.

        "KARAMAN'IN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

        Hepimizin vicdanını yaralayan bir konuya da burada değinmek istiyorum. Karaman'da yaşanan olaydan haberiniz vardır. Birkaç gündür özellikle sosyal medyada çok ciddi şekilde duyulmuş, bilinmiş bir olay. Buradan açık şekilde söylüyorum. Çocuklarımıza yönelik istismara karşı bu cani sapığın hak ettiği ceza ne yazık ki ceza hukukumuzdayok. Ama tüm milletimiz emin olsun ki bu caniye gereken cezanın verilmesi için bu davanın, bu çocukların hukukunun takipçisi olacağız. Biz her bir çocuğu gördüğümüzde kendi evladımızı görürüz. Hiçbir çocuğun herhangi bir caninin, sapığın elinde böylesine mağdur edilmesine izin vermeyiz. Eşref-i mahlukat olan insanın yüz karası olan bu şahıs bir daha gün yüzü görmeyecek.

        Çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta kalmayacak. İnsan bile diyemem bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın.

        Bir sapık üzerinden rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk istismarı. Davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da ayrı bir ayıp. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir algı siyaseti yürütülüyor. Sorumlu kimse hesabını soracağız. Biz Ensar Vakfı'nın hizmetlerine şahitlik ediyoruz. Hepimiz bu alçaklara karşı tepki gösterelim. Ama bunu siyaset konusu yapmayalım.

        "ANAYASAYI NİSAN AYI İÇİNDE MECLİS'E SUNMAYI HEDEFLİYORUZ"

        12 Eylül anayasasını tarihin çöplüğüne atacağız. CHP her zaman olduğu gibi yine bahaneler üreterek komisyonun dağılmasına sebep oldu. Biz AK Parti olarak komisyonun faaliyetlerine devam etmesi ile ilgili tutumumuzu sürdürüyoruz. Anayasanın hazırlanması konusunda kendi çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Milletimizin beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. Önümüzdeki haftadan itibaren bir yazım heyeti faaliyete başlayacak. En geç iki ay içinde bu yazım çalışmaları tamamlanacak. Nisan ayı içinde Meclis'e sunmayı hedefliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ