Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Marmaris'te vatandaşlar hayvanları zehirlenmesin diye nöbet tutuyor

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde kedi ve köpekleri motosikletten attığı zehirli yiyecekle katleden şahıs ilçenin kabusu oldu. Hayvanlarını korumaya çalışan mahalle sakinleri gece gündüz nöbet tutmaya başladı.

        İlçede son 2 ayda 50'den fazla kedi, köpek ve tavuğun zehirlenmesi hayvan sahiplerini ayağa kaldırdı. Son olarak geçen hafta içinde Armutalan ve Sarıana mahallelerinde motosikletli bir kişinin kedi, köpek ve tavuklara zehirli köfte atması ile çok sayıda hayvan telef oldu. Çaresiz kalan hayvan sahipleri Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'i ziyarete ederek motosikletli şüphelinin bulunmasını istedi.

        Sarıana Mahallesi'nde ise vatandaşlar kedi ve köpeklerini korumak için gece gündüz sokakta nöbet tutmaya başladı. Hayvanları öldüren kişi bulununcaya kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirten mahalle sakinleri sokaklara mobese kamera kurulmasını istedi.

        Aynı mahallede yaşayan Aslı Özyıldız, 2 gün önce 'rodwider' cinsi köpeğinin motosikletli bir kişinin bahçeye attığı zehirli köfteyi yemesi sonucu ölümden döndüğünü belirterek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

        "Köpeğimi zehirleyen kişiyi gördüm. 28-30 yaşlarında motosiklete binen küt saçlı birisi. İlk gün bahçede bağlı bulunan köpeğime zehirli köfte attı. Köpeğimizin ağzından köpükler geldiğini görünce hemen veterinere götürdük. Zamanında müdahaleyle kurtuldu. Aynı kişi ikinci defa pusu kurdu fakat bizi balkonda görünce kaçtı. Bu kişi hayvanı öldürmeden bırakmıyor. Mahallede kedi köpek ve tavuk sahipleri gece sokakta ateş yakarak çoluk çocuk nöbetteyiz. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli müracaatlarımızı yaptık ancak bir sonuç çıkmadı. En son kaymakamlığa giderek derdimizi anlattık. Kaymakamımız ilgileneceğini söyledi. Sokağımıza bir mobese kurulmasını istiyoruz. Biz burada hayvan katili bulununcaya kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz."

        Öte yandan, ilçede zehirlenme vakıalarını gerçekleştiren kişiyi yakalatana 5 bin lira ödül verileceği açıklandı. Bu arada zehirlenme vakıalarının artması ile birlikte Marmaris'teki petshoplarda ağızlık satışında patlama yaşandığı kaydedildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ