Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sivas'ta 3 şirkete kayyum atandı

        Sivas'ta faaliyet gösteren 3 eğitim şirketine, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" finansman desteği sağladığı ve işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla kayyum atandı.

        Alınan bilgiye göre, Sivas Sulh Ceza Hakimliğince Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince kayyum olarak atanan kişiler, polis ekipleri eşliğinde Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye ait binalara geldi.

        FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla atanan kayyumlar, mahkeme kararını göstererek binalara girdi ve çalışmalarına başladı.

        Bu arada, kayyum kararı öncesi birçok klasör, çek ve seneti gece yarısı kaçırmak isteyen 6 kişi, polisin tedbir alması neticesinde yakalanarak gözaltına alındı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "hayırseverlerin dini duyguları istismar edilerek arsalarının Paralel Yapı'ya kazandırılması, imam hatiplere ayrılmış arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara tahsis edilmesi" iddiaları üzerine 11 Aralık 2015'te Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mahkeme, 2 zanlı hakkında da yakalama kararı çıkarmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ