Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak şehidi Osman Belkaya için cenaze töreni düzenlendi

        Çiğdem YILMAZ/YOZGAT

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Özel Harekat polisi Osman Belkaya (23), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenin ardından Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin annesi Afet Belkaya "Geldiğinde 'bir sürprizim var' diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım, veremem kara toprağa" diyerek ağıtlar yaktı.

        Özel Harekat polisi Osman Belkaya için Şefaatli Çarşı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de törene katıldı.

        Şehit polis Osman Belkaya'nın naaşı tören alanına getirilirken baba Yakup Belkaya, oğlunun fotoğrafı ile tabutun önünde yürüdü. Anne Afet Belkaya "Beni şehit annesi yaptın. Geldiğinde 'bir sürprizim var' diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım, veremem kara toprağa" diyerek tabuta sarıldı. Anne Afet, "Yavrum üşür, beni de onun yanına koyun, ben sarılır ısıtırım" diyerek gözyaşı döktü.

        Şehidinkız kardeşi Kafiye ise polis kıyafetiyle geldiği törende "Abim kurban olurum sana. Sana nasıl kıydılar. Seni koklamaya kıyamıyorduk" diye ağıtlar yaktı. Şehidin diğer kardeşleri Serap ve İrem de ayakta durmakta güçlük çekti.

        Dede Abdullah Onar, "Ağlama yavrum, düşmanı sevindirme. Biz gururluyuz" diyerek bir merasim polisinin mendiliyle gözyaşını sildi.

        Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından Şehit Belkaya'nın cenazesi Şefaatli mezarılğında toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ