Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Kırşehir'deki Gül Kitabevi davasından 2'si tutuklu 5 sanık tahliye oldu

        Kırşehir'de 8 Eylül'de teröre lanet yürüyüşü sonrasında meydana gelen olaylarda yakılan "Gül Kitabevi" üstündeki bina sahiplerinin açtığı dava sonuçlandı. Son duruşmada 3 sanık beraat etti, 2 sanık para cezası ile tahliye oldu.

        Kırşehir'de meydana gelen olaylar sırasında yakılan 'Gül Kitabevi'nin bulunduğu apartmanın üst katlarının da zarar görmesi üzerine bina sahipleri tarafından dava açıldı. 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Tutuksuz yargılanan sanıklardan 3 kişinin beraatına, 2 tutuklu sanığın ise 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 'hükmün açıklanması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması 231. maddesi gereğince para cezası ile serbest bırakılmasına ve cezanın 5 yıl ertelenmesine karar verildi. Ancak sanıklardan R.D.'nin başka davalardan da mahkemesi devam ettiği için tutukluluk halinin sürdürülmesine karar verildi.

        Kırşehir'de 8 Eylül'de teröre lanet yürüyüşü sonrasında meydana gelen olaylarda yakılan ve zarar gören iş yerleriyle ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmıştı. Olaylarda zarar gören kitabevinin bulunduğu binada oturan iki kişinin müracaatıyla da 2. Asliye Ceza Mahkemesinde "mala zarar verme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ