Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mezdeke dansçısı Aynur’un şüphelisinin eşkâli belirlendi
        1

        Şişli'deki evinde cinayete kurban giden 'Mezdeke' dans grubu üyesi Aynur Kanbur, ailesi ve dostları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

        2

        Gözyaşlarına boğulan ünlü dansöz Asena, "İdam getirilsin" diyerek isyan etti.

        3

        Geçtiğimiz günlerde Şişli Fulya'daki evinde öldürülen ünlü dans grubu Mezdeke'nin 3 üyesinden biri olan Aynur Kanbur için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        4

        Törene ablası Dilek Kıymış, kızı Dilara Güngör, oyuncular Oya Aydoğan, Nuri Alço, şarkıcılar Petek Dinçöz, Rober Hatemo, dansöz Asena, Mezdeke Grubu üyeleri ve sevenleri katıldı.

        5

        Kanbur'un tabutu başında uzun süre gözyaşı döken Abla Kıymış ve Asena isyan ederek "İdam getirilsin, katilli bulunsun" dedi.

        6

        Asena gözyaşları içerisinde , "İdam çıksın. Kadın katillerine ,çocuk tecavüzlerine idam çıksın."

        7

        Neden idam cezası vermiyorsunuz kaç çocuğa daha tecavüz edilecek, kadın daha kurşunlanacak. Devletseniz çıkarın idamı, idam istiyoruz. Bak meleğim yatıyor, ne yaptı bu kadın" diyerek isyan etti.

        8

        "HÜKÜMETİME YALVARIYORUM KARDEŞİMİN KATİLİNİ, KATİLİ BULUN"
        Abla Dilek Kıymış ise katillerin biran önce bulunması gerektiğini söyleyerek, "Benim kardeşimin katilini bulunu kardeşimin katilini istiyorum, öğrenmek istiyorum adaletime, hükümetime yalvarıyorum kardeşimin katilini katili bulun.

        9

        "15 kurşun var vücudunda, ne yaptı bu çocuk" şeklinde konuştu.

        10

        Cenaze törenine yakınlarının yanı sıra bir çok ünlü isim de katıldı.

        11

        Oyuncu Oya Aydoğan, "Çok üzgünüm. Çok insancıl, çok efendi, çok düzgün yaşayan bir kadındı. Faillerin bir an önce bulunmasını arzu ediyorum" dedi .

        12

        "NEDİR, NASIL BİR KİNDİR BÖYLE BİR ÖLÜMÜ HAKKETMEDİ"
        Oyuncu Nuri Alço ise "Melek yüzlü. Gerçekten kalbi çok temiz olan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan biriydi. 30 senedir tanırım."

        13

        "Mezdeke grubunu yarattı. Çok namuslu, dürüst bir kadındı. Nedir, nasıl bir kindir böyle bir ölümü hakketmedi" ifadelerini kullandı.

        14

        Çok üzgün olduğu görülen şarkıcı Petek Dinçöz ,"Aynur ablayı çok seviyordum. Melek gibi bir kadın.

        15

        "Böyle bir ölüm ona hiç yakışmadı. Hepimiz katilin bir an önce bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

        16

        Ünlü dansçı Aynur Kanbur için öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kanbur'un naaşı defnedilmek üzere Feriköy Mezarlığı'na götürüldü.

        17

        Kanbur'un öldürülmesine ilişkin son derece üzgün oldukları gözlenen sanatçılar katilin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

        18

        İstanbul’un Şişli İlçesi Fulya’da önceki akşam yaşanan acı olayda, ünlü dans grubu Mezdeke’nin 3 üyesinden biri olan Aynur Kanbur, 4’ü göğsüne 2’si bacağına isabet eden 6 kurşunla vurularak öldürülmüştü.

        19

        Kanbur’un evindeki çöpleri atmak için kapıyı açtığı sırada saldırıya uğradığı öğrenilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, olay yerinde yaptıkları araştırmada 8 adet boş kovan buldu.

        20

        Silah sesleri üzerine dışarı çıkan komşularının saldırganın 20’li yaşlarda bir genç olduğunu anlattığı polis, katilin izini sürmeye başladı.

        21

        Olaydan hemen sonra çevredeki güvenlik kamera görüntülerini toplayan polis, günün ilk ışıklarına kadar kayıtları inceledi.

        22

        Görüntülerde olaydan sonra koşarak kaçan bir kişi tespit edildi.Bu kişinin eşkâli de belirlendi.

        23

        Polis, Aynur Kanbur’un 18 yıldır birlikte olduğu sevgilisi ile beraber yaşadığı 25 yaşındaki kızı Dilara’nın erkek arkadaşını da mercek altına aldı.

        24

        Yapılan araştırmalar sonucunda 2 ismin de saldırıyla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

        28
        29
        30
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ