Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir'de halk otobüsü Rumeysa Ünsal ve Yağmur Ünsal 'a çarptı
        1

        Eskişehir'de ablasıyla birlikte yolun karşısına geçmek isterken halk otobüsünün çarpması sonucunda hayatını kaybeden Rumeysa Ünsal, Mihalıççık ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        2

        Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı öğrencisi olan Rumeysa Ünsal'ın cenazesi yakınları tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mihalıççık ilçesine götürüldü.

        3

        Mihalıççık Çarşı Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Rumeysa Ünsal'ın babası Saim Ünsal, yakınları, Rumeysa'nın üniversitedeki arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

        4

        Baba Saim Ünsal taziyeleri kabul ederken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Üniversite arkadaşları ise okuduğu fakültenin isminin yazılı olduğu bir çelenk getirirken, acılı arkadaşlar zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

        5

        Rümeysa Ünsal'ın cenazesi, Çarşı Camii'nde kılınan namazın ardından Mihallıççık mezarlığına defnedildi.

        6

        Eskişehir'de özel halk otobüsünün çarptığı üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rumeysa Ünsal öldü, ablası Yağmur Ünsal yaralandı.

        7

        Polis tarafından olay yerine bir kilometre mesafede durdurulup gözaltına alınan otobüsün şoförü, kazayı fark etmediğini öne sürdü.

        8

        Kaza, akşam saatlerinde Akarbaşı Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde meydana geldi.

        9

        Ferdi Yurtseven yönetimindeki 26 H 0138 plakalı özel halk otobüsü, yolun karşısına geçmek isteyen Yağmur Ünsal ile kardeşi Rumeysa'ya çarptı.

        10

        Halk otobüsü, içindeki yolcularıyla birlikte yoluna devam ederken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

        11

        Rümeysa Ünsal, ekiplerin tüm çabasına karşın olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan ablası 27 yaşındaki Yağmur Ünsal ise Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        12

        Tedaviye alınan Yağmur Ünsal'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        13

        İki kız kardeşe çarpan özel halk otobüsü, aynı cadde üzerinde kaza yerine yaklaşık bir kilometre mesafede polis ekipleri tarafından durduruldu.

        14

        Gözaltına alınan otobüs şoförü Ferdi Yurtseven, kazanın farkına varmadığını bu nedenle yoluna devam ettiğini öne sürdü.

        15

        Yolculardan bazıları ise havanın yağışlı ve caddenin karanlık olması nedeniyle olayı göremediklerini, ancak otobüsün sol tarafından bir çarpma sesi duyduklarını söylediler.

        16

        Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencisi olduğu belirtilen Rumeysa Ünsal'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılırdı.

        17

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        18

        Yağmur Ünsal'ın, hayati tehlikesinin olmadığı ve hastanedeki ilk ifadesinde kazayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

        19

        Olayı duyan yakınları, kaza yerinde Rümeysa Ünsal'ın cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi.

        20

        Yakınlarına olay yerinde bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

        21

        Kaza yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemenin ardından, Rümeysa Ünsal'ın cenazesi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. DHA-İHA