Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis Emre Fıstıkeken törenle memleketine uğurlandı

        Uğurlama törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, kurum amirleri, askerler ve polisler katıldı.

        Tören, şehidin öz geçmişlerini okunması ve saygı duruşuyla başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehit cenazesi tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak uçağa götürüldü.

        Bu sırada özel hareket polislerinden oluşan bir grup, şehit arkadaşları Emre Fıstıkeken'in tabutunu taşımak için uçağa koştu. Özel Hareket polisleri tabutu bir süre taşıdıktan sonra tekbirler eşliğinde uçağa bıraktı.

        Daha sonra da şehit özel harekat polisi Emre Fıstıkeken'in cenazesi askeri uçakla memleketi Nevşehir'e uğurlandı.

        "ÖZEL HAREKAT BÖLÜMÜNE KENDİ İSTEĞİYLE GİTTİ"

        Emre Fıstıkeken'in Nevşehir'deki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

        "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu"nda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasındaki çatışmada şehit olan Fıstıkeken'in (24) merkeze bağlı Göre beldesindeki evine Türk bayrakları asıldı.

        Fıstıkeken'in dayısı ve yakınları, taziyeleri kabul etti. Şehidin 2 yıl önce göreve başladığı ve haziranda tayin isteyeceği öğrenildi.

        Şehidin dayısı Mehmet Ateşok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın, yeğeninin ilk görev yeri olduğunu söyledi.

        Özel harekat bölümünü Emre'nin kendisinin tercih ettiğini dile getiren Ateşok, "Millet, vatan için şehit oldu, Allah rahmet eylesin. İki yıl önce göreve başladı ve ilk görev yeri orasıydı. Haziran ayında süresi dolacaktı ve tayin isteyecekti. Ancak bu acı haberi aldık" dedi.

        Göre Belde Belediye Başkanı Mustafa Topçu da şehidin ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

        Şehit Fıstıkeken'in cenazesi, Göre'de toprağa verildi.

        SON PAYLAŞIMI: ZOR BE KARDEŞİM...

        Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken'in sosyal paylaşım sayfasındaki paylaşımları yürekleri burktu.

        Hakkari'nin Yüksekokva ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Nevşehirli Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken, sosyal paylaşım sayfasında, "Zor be kardeşim! Devrelerini gözü önünde şehit veren, ailesinden çok beraber olduğu, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ve en önemlisi omuz omuza ölüme beraber giden bu adamları anlamak çok zor" sözünü paylaşması yürekleri burktu.

        Şehit Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken bir diğer paylaşımda ise "Peki! Sur'da, Cizre'de, Silopi'de yaşayan halkın zararları karşılanacak, kaybettikleri evleri dükkanları geri kazandırılacak da devrelerimin, silah arkadaşlarımın, polislerimizin kaybettikleri nasıl geri verilecek? Hayatlarını kim geri verecek. Bir ananın oğlunu, bir kadının eşini, çocukların babalarını kim geri verecek. Benim askerim, polisim orada savaşırken, oradaki halk ne yaptı peki? O hendekler kazılırken neden o hainlere karşı çıkmadı, neden savaşmadı? Neden toprağını bırakıp kaçtı. Şimdi soruyorum kaçanlar, PKK'ya yardım edenler her şeyini geri alacak da, hayatını kaybeden, orada şehit olan arkadaşım neyi alacak?" sözlerini paylaştığı görüldü.

        ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ