Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep'te sınırda yakalanan 10 DAEŞ üyesinden 9'u tutuklandı

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        DAEŞ kontrolündeki Cerablus'dan Türkiye'ye geçmeye çalışırken Karkamış ilçesi sınırında yakalanan 10 kişiden 9'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada yaralanan ve üzerinde canlı bomba yeleği bulunan Ömer H. ise tedavisinin ardından adliyeye sevk edilecek.

        Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Halep'in Cerablus ilçesinden 22 Mart'ta yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grubun olduğunu fark eden Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri teslim olmaları için gruba çağrıda bulundu. Terör örgütü DAEŞ üyeleri olduğu belirtilen grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2'si yaralı 10 DAEŞ üyesi yakalandı. Yakalananların yapılan üst aramalarında bir kişinin üzerinde bir canlı bomba yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünye ele geçirildi.

        Gözaltına alınan ve Nizip İlçe Jandarma Komutanlığında sorguları tamamlanan Muhammed M. (28), Sara C. (40), Mahmut E.C. (35), Yasir H. (28), Khaled Z. (33), Yahya M. (35), Süleyman E.Ş. (22), Nidal A. (33) ve A.İ. (16), "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "özel güvenlik bölgesini ihlal" suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çatışmada yaralı olarak yakalanan ve canlı bomba eylemcisi olduğu belirtilen Ömer H'nin ise tedavisinin ardından mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ