Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tiyatro günü mesajı

        CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan Dünya Tiyatro Günü'nü bir mesajla kutladı. Erdoğan mesajında, " İnsani değerleri savunan, milletimizin kültürel gelişimine, eğitimine son derece olumlu katkılar sağlayan tüm sanat dallarını olduğu gibi, tiyatrolarımızı da desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

        "Uygarlık tarihinin en kadim sanat dallarından biri olan tiyatro, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, barış içinde bir arada yaşamayı temel alan, insanlığın vicdanına ve kalbine hitap eden güçlü bir anlatım aracıdır. Kendine özgü araçları ve ifade biçimiyle, hayata ve toplumsal olaylara ayna tutan, insana insanı anlatan tiyatro, yüzyıllardır toplumların özellikle kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynamaktadır.

        Ülkemizde de her zaman geniş bir seyirci kitlesine sahip olan, kültür ve sanat yaşamımızda etkin bir rol oynayan tiyatro, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplum için etkili bir eğitim aracıdır. Meddah, kukla ve gölge oyunu gibi türleriyle gelenekselleşen Türk tiyatrosu bugün de başarılı çizgisini sürdürmektedir.

        Bu vesileyle, insani değerleri savunan, milletimizin kültürel gelişimine, eğitimine son derece olumlu katkılar sağlayan tüm sanat dallarını olduğu gibi, tiyatrolarımızı da desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Değerli tiyatro sanatçılarımızın ve çalışanlarının Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ