Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta Nezirkına Üs Bölgesi'ne PKK'lı teröristlerden roketatarlı saldırı

        Melih YİĞİT/ŞIRNAK

        Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyü yakınlarında yeni açılan Nezirkına üs bölgesine, PKK'lılar tarafından doçka ve roketatarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

        Uludere Andaç köyü yakınlarında yeni açılan Nezirkına üs bölgesine dün (pazar) saat 11.00 sıralarında doçka ve roketatarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lılara güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma çıktı. Çatışmada can kaybı ve yaralanma olmadı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        Operasyonların sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri belirlenen hedeflerin top atışlarıyla imha edilmesinden sonra mahalle, sokak ve binalarda yaptıkları aramalarda çok sayıda el yapımı patlayıcıyı imha etti. Teröristlerin kaçmak için kullandıkları tüneller, yer değiştirmek için delinmiş duvarlar ve mevziler de ortaya çıkarıldı. Önceki gece ve dün de PKK'lıların bulunduğu hedefler top atışlarına tutuldu. Kaniheyder, Güngör ve Cumhuriyet mahallelerinde ise sık sık silah sesleri duyuldu. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova'daki operasyonlar sırasında yaralanan asker ve polisleri hastanede ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

        Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün Mardin Nusaybin'de 13, Şırnak merkezde 9, Yüksekova'da 3 olmak üzere 25 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ