Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli'de barakada 9 kişilik yaşam mücadelesi
        1

        Ferdi ve Deniz Butu çifti, yaklaşık bir yıl önce İstanbul'dan Kırklareli’ne geldi. Kentte hurda toplayarak, yaşamlarını sürdüren çift, ev kirasını ödeyemeyince, 7 çocuklarıyla Yayla Mahallesi Karakoç köyü yolu üzerinde çevreden topladıkları tuğla, tahta, teneke ve kartondan yaptıkları 30 metrekarelik tek odalı barakada yaşamaya başladı.

        2

        Elektriği ve suyu olmayan barakada oturan aile, hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Ferdi Butu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar İstanbul’da yaşadıklarını geçim sıkıntısı nedeniyle 1 yıl önce Kırklareli’ne yerleştiklerini söyledi.

        3

        Ev kirasını ödeyemediği için, ailesiyle naylon ve kartondan yaptığı evde yaşadıklarını belirten Butu, çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini anlattı.

        4

        Ayağındaki sakatlığı nedeniyle yürümekte güçlük çektiğini ve hiçbir iş yapamadığını, zaman zaman hayırseverlerin gıda ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) da nakdi yardımda bulunduğunu anlatan Butu...

        5

        ''Ayağımdan sakatlanmam nedeniyle hiçbir işte çalışamıyorum. Çocuklarımla 30 metrekarelik evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Bazen aç, bazen tok ayakta kalmaya çalışıyoruz. Kırklareli'nde de hurdacılık yaparak geçimimi sağlarken, iş kazası nedeniyle sakatlandım.

        6

        Evin kirasını ödeyemeyince, ailemle beraber derme çatma tek odalı bir ev yaptık. Çok zor durumdayım. Çoluğuma çocuğuma ekmek getiremiyorum.

        7

        Bu da bana ağır geliyor. Her gün kahroluyorum. Onları okutmak istiyorum. En güzel ortamda yaşamalarını istiyorum." diye konuştu.

        8

        "BU KIŞ ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK"

        Anne Deniz Butu ise kış şartları nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Çocuklarını, eğitim - öğretimini tamamlayarak, hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeyi istediğini dile getiren Butu, "Zor günler yaşıyoruz. Evimizin hali ortada. Allah bizim gibi olan herkese yardım etsin.'' dedi.

        9

        Bu arada Kırklareli SYDV tarafından aileye zaman zaman kömür ve nakdi yardım yapıldığı kaydedildi. (AA)