Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin'de Nusaybin'de itfaiye araçları çatışma bölgesinde mahsur kaldı
        1

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar sürerken, dün öğlen saatlerinde bir evde çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekibine PKK'lı teröristlerce ateş açıldı.

        2

        Bir itfaiye eri yaralanırken, 2 itfaiye aracı çatışma bölgesinde mahsur kaldı.

        3

        14 Mart tarihinde uygulanan ve başlanan operasyonlar devam ederken, Yenişehir Mahallesi Çağ Çağ Caddesi üzerinde bulunan bir evde çıkan yangını söndürmek için gelen itfaiye ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı.

        4

        Saldırıda yaralanan iftaiye eri Hacı Yıldız, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı Yıldız, Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

        5

        Öte yandan silahlı saldırı sonucu mahsur kalan itfaiye erleri, destek olan çağrılan başka bir itfaiye arazözüyle bölgeden çıkmayı başarırken, 2 arazöz çatışma bölgesinde kaldı.

        6

        Dünden beri devam eden operasyonlar nedeniyle 2 arazözün hala bölgeden çıkarılamadığı öğrenildi. Bu arada destek ve arkadaşlarını kurtarmaya giden diğer bir itfaiye arazözüne de açılan ateş sonucu kurşun isabet ettiği görüldü.