Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bombalı araçla eylem hazırlığındaki 6 DAEŞ militanı yakalandı

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Gaziantep'te bombalı araçla eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddia edilen ve özel eğitim aldıkları belirlenen terör örgütü DAEŞ militanı Suriye uyruklu 4 kişi, terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan zanlılardan birisinin 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da meydana gelen patlamanın firari şüphelisi ile irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine gözaltındakilerin verdii bilgi üzerine bombalı araçla eylem hazırlığında olan 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 6 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

        Bombalı eylem hazırlığı içindeki DAEŞ militanlarıyla ilgili Gaziantep Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'müzce DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Türkiye'de eylem yapacakları değerlendirilen özel eğitim almış DEAŞ mensubu Suriye uyruklu (4) şahıs yakalanmıştır.

        Bu şahıslardan birinin 10.10.2015 tarihinde Ankara'da meydana gelen patlama olayının firari şüphelisi ile irtibatlı olduğu anlışılmış ve bomba yüklü araçla eylem yapacakları şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine; ayrıca (2) şahıs daha yakalanmıştır. Adli makamlara sevk edilen toplam (6) şahıs tutuklanmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ