Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beratcan'ın katili sokakta yakalandı
        1

        Müslim SARIYAR - Uzay KESMEN / İSTANBUL
        Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra cesedi bulunan Beratcan Karakütük'ün katili olduğu öne sürülen Ersin K., Gaziosmanpaşa'da yakalandı. Ersin K.'nın kız arkadaşı T.A.'nın evinin yakınlarındaki sokakta gözaltına alındığı öğrenildi.

        2

        İlköğretim Okulu öğrencisi Beratcan Karakütük, 8 Mart günü okul çıkışında ortadan kayboldu. Kartal'da esrarengiz şekilde ortadan kaybolan 10 yaşındaki, Beratcan için İstanbul Emniyeti adeta seferber oldu. Çocuk Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, küçük çocuğun bulunması için ortak çalışma başlattı. Beratcan'ın ailesiyle ve çevresiyle ilişkisi icelendi.

        3

        İLİŞKİSİ BELİRLENDİ
        Anne Türkan Karakütük'ün, servis şoförü Ersin K., ile çok sık görüştüğü belirlendi. İkilinin telefonları incelenince aralarında ilişki olduğu ortaya çıktı. Ekipler, çevreden toplanan 180 kamera görüntüsünü inceledi. Kameralardan birinde, Beratcan Karakütük'ün görüldüğü bir yerde, Ersin K.'ya ait servis aracın yöneldiği tespit edildi.

        4

        Bu gelişme üzerine Baratcan'ın annesi ve Ersin K., 11 Mart'ta gözaltına alındı. Ancak, Ersin K., küçük çocukla ilgili birşey bilmediğini söyledi. Şüpheli, delil yetersizliği sebebiyle savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Cinayet Masası dedektifleri şüpheli servis şoförünün, araç güzergah kayıtlarını araştırdı. Ersin K.'nın Tuzla, Orhanlı'daki ormanlık alana gittiği tespit edildi.

        5

        Bu bölgede 25 Mart günü yapılan aramada küçük çocuğun cesedi bulundu. Ersin K.'nın fotoğrafı gazetelerde yayınlanınca, emniyete çok sayıda ihbar yapıldı. İhbarlar Gaziosmanpaşa'da yoğunlaşınca, Ersin K.'nın bu bölgedeki ilişkileri incelendi. İfadelerine başvurulan Ersin K'nın arkadaşları ve yakınları Gaziosmanpaşa'da da T.A. adında sevgilisi olduğunu belirttiler. Bunun üzerine Ersin K.'nın kız arkadaşı olan T.A.'nın Gaziosmanpaşa'daki adresi belirlendi.

        6

        Çocuk Şube, Cinayet Masası ve ilçe ekipleri, Ersin K.'nın yakalanması için harekete geçti. Şüphelinin kız arkadaşının evine yakın bölgede ekipler yoğunlaştırıldı. Ersin K., akşam saatlerinde ekipler tarafından bir sokakta görüldü. Şüpheliyi takip eden dedektifler, Ersin K.'yı Gaziosmanpaşa merkezinde bulunan çarşıya girerken yakalayıp gözaltına aldı. Ersin K., sorgulanmak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ