Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstiklal Caddesi'nde taraflardan teröre karşı yürüyüş!

        Serkan AKKOÇ / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde 19 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen ve 1’i İranlı 3’ü İsrailli 4 turistin yaşamını kaybettiği canlı bomba saldırısından sonra Beşiktaş Çarşı grubu, sosyal medya hesaplarından, “Ülkemizin her karış toprağında özgürce ve barış içinde, insanca yaşayabilmek için... İnsani ve ahlaki hiçbir yönü olmayan terör eylemlerine ‘Yeter Artık’ demek için... Teröre ve destekçilerine bin lanet okumak için...” çağrısıyla, taraftarları “Sessiz Çığlık” yürüyüşüne davet etti.

        FENERBAHÇELİ İLE TRABZONSPORLU KOL KOLA

        Çarşı’nın çağrısına diğer kulüplerin taraftarları da kulak verdi. Beşiktaş’ın yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kasımpaşaspor gibi spor kulüplerinin aralarında bulunduğu taraftar grupları, dün saat 15.00’te Galataray Tünel’de bir araya geldi. Taraftarları oldukları takımların atkılarını takıp ellerinde “Hepimiz Türk’üz”, “Hepimiz Kürt’üz”, “Hepimiz Alevi’yiz”, “Hepimiz Sünni’yiz”, “Hepimiz Türkiye’yiz” yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, canlı bomba saldırısının yaşandığı noktaya doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin taraftarları da kol kola girip omuz omuza yürüyek teröre lanet okudu.

        Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş sırasında sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları atıldı. Yaklaşık 2 bin kişilik grubun yürüyüş güzergâhında yer alan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu binasının önü bariyerlerle çevrilerek, eylemcilerin yaklaşmasına izin verilmedi. Konsolosluk önünde ayrıca 2 minibüs dolusu Çevik Kuvvet polisi hazır bekletildi.

        ‘TERÖRE KARŞI BİR OLMALI’

        Terörist saldırının gerçekleştiği noktaya yakın bir yerde polisin durdurduğu taraftar grupları adına hazırlanan ortak açıklamayı, Genç Fenerbahçeliler Derneği’nden Yücel Yılmaz okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yıllardır ülkemiz başta olmak üzere dünyanın başına musallat olan terör belasına ve destekçilerine lanet okumak için buradayız. Şu unutulmasın ki; terörün dini, dili, ırkı ve vatanı olmaz. Terör o kadar acımasız bir canavardır ki; bebek, çocuk, hamile, kadın, erkek, yaşlı, genç ve masum ayrımı yapmaz. Ülkemizde ve Avrupa’da onlarca masum insanın hayatını kaybettiği saldırılar bunun en büyük ispatıdır. Teröre karşı mücadeleyi dünyanın her yerinde birlikte vermeye mecburuz. Avrupa’daki terör saldırılarını kınarken, aynı hassasiyetin on binlerce insanımızın canını kaybettiği terör saldırılarda gösterilmesini tüm dünyadan bekliyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ