Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli’nde yaşayan bir kadının mücadelesi

        Kırklareli’nde temizlik işçisi olarak çalışan Ayşe Durgun (63), karşılaştığı birçok zorluğa rağmen hayata umutla bakıyor.

        Bir elinde süpürge diğerinde kürekle sokakları temizleyen Durgun, başından geçenleri şöyle anlattı: “İlk eşimden 2 çocuğum var. İstanbul’da yaşarken Özel Harekât polisi olan eşimin tayini Tunceli’ye çıktı. Eşim Tunceli’de şehit oldu. Eşim şehit olduğunda kızım Merve’ye 5 aylık hamileydim. Kızımın 2 yaşında ilik kanseri olduğunu öğrendim ve bir kez daha yıkıldım. 2 çocukla İstanbul’da yaşamak çok zordu. Bakırköy Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak işe başladım. 5 yıl çalıştıktan sonra İstanbul’da özel bir hastanede hizmetli olarak çalışmaya devam ettim.

        EŞİNDEN SONRA KIZINI KANSERDEN KAYBETTİ

        Kızımı da kanser nedeniyle kaybettim. İlerleyen zamanda ikinci kez yuva kurdum ancak ikinci eşim de geçirdiği hastalık nedeniyle çalışamaz durumda. Sonra yangında evimizi tamamen kaybettik. Geldik Kırklareli’ne. Gördünüz mü? Bir insan kaç kez sıfırdan başlayabilirmiş. İnsan, hayat mücadelesini bıraktığı an kaybetmeye başlar. Sabır her şeyin ilacı.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ