Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin şehidi son yolculuğuna uğurlandı

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 35 yaşındaki İbrahim Etiz'in cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi'nde düzenlenen törenin arından toprağa verildi. Osmaniye'nin 225'inci şehidi olan İbrahim Etiz'in annesi Sultan Etiz, "Düşmanlar sevinmesin. Ağlamayacağım yavrum" dedi.

        Adana Havalimanı'ndan alınan evli ve 2 kız çocuğu babası şehit Uzman Çavuş İbrahim Etiz'in cenazesi Toprakkale'ye bağlı Tüysüz Beldesi'nin Sazlık Köyü'ndeki baba evinin önüne götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte anne Sultan, baba Ahmet Etiz ve kardeşleri ile yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuyla memleketine dönen Hatice Etiz'i, yakınları teskin etmeye çalıştı.

        Duaların okunup helallik alınmasının ardından İbrahim Etiz'in cenazesi köy mezarlığına götürüldü. Buradaki törene Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri, askerler, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

        'DÜŞMANLAR SEVİNMESİN'

        Cenaze musalla taşına bırakıldıktan sonra şehidin kardeşleri İlkay, Murat ve Habibe ile yakınları tabuta sarılıp ağıtlar yaktı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazına geçildi. Namaz kılınırken acılı anne Sultan Etiz, "Düşmanlar sevinmesin. Ağlamayacağım yavrum" dedi. Namazın kılınmasının ardından şehidin cenazesi, askerler tarafından omuza alındı. 4 çocuğunun en büyüğü olan oğlunun cenazesi defnedilmek için mezara götürülürken anne Sultan Etiz, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin'e sarılarak "Ne olur oğluma bir kez sarılayım, kokusunu duyayım" dedi.

        'OSMANİYE'NİN 225'İNCİ ŞEHİDİ'

        16 yıllık uzman çavuş olan İbrahim Etiz, tören sonunda mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Törene katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, terör olaylarının artmasıyla kentin en çok şehit veren illerin başında geldiğini belirterek, "Son yolculuğuna uğurladığımız İbrahim Etiz, terör saldırılarının arttığı 2015 Temmuz'undan bu yana Osmaniye'nin 11'inci, bugüne kadar ise 225'inci şehidi oldu" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ