Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı: Muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacak

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yazılı bir açıklamada,Sayın Cumhurbaşkanımız, nükleer hususlar ile başta son dönemde Paris'te, İstanbul'da, Ankara'da ve Brüksel'de gerçekleştirilen menfur terör eylemleri olmak üzere, uluslararası gündemdeki diğer önemli konular hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacaktır" denildi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

        ÜST DÜZEY İKİLİ GÖRÜŞMELER VURGUSU

        Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart-1 Nisan 2016 tarihlerinde Washington'da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret edecektir. Nükleer Güvenlik Zirvesi, nükleer terörizm tehdidine karşı mücadele, nükleer ve radyoaktif maddelerin muhafazasında emniyetin pekiştirilmesi ve buna yönelik uluslararası işbirliğinin arttırılması gündemiyle toplanacaktır. Türkiye, 2010 yılında Washington'da başlatılan Nükleer Güvenlik Zirvesi sürecine başından beri faal biçimde katılmaktadır. Zirve marjında yapacağı üst düzeyli ikili görüşmelerde Sayın Cumhurbaşkanımız, nükleer hususlar ile başta son dönemde Paris'te, İstanbul'da, Ankara'da ve Brüksel'de gerçekleştirilen menfur terör eylemleri olmak üzere, uluslararası gündemdeki diğer önemli konular hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacaktır" denildi.

        AÇILIŞINI YAPACAK

        Açıklamada, ziyaret vesilesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maryland Eyaletinde yapımı tamamlanan Türk- Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışını da gerçekleştireceği hatırlatıldı.

        KANAAT ÖNDERLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'daki temaslarıyla ilgili de "Cumhurbaşkanımız Washington'da iş dünyası, akademik çevreler ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, son dönemde yaşanan önemli gelişmeler ile ticaret ve yatırım imkânlarını ayrıca değerlendirmesi öngörülmektedir" denildi.

        YARIN BAŞLIYOR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 gün sürecek ABD ziyareti yarın başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın saat 11:00'de İstanbul'dan ABD'ye hareket edecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ