Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: PKK'nın bu kadar pervasız faaliyetlerde bulunması kabul edilemez

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK terör örgütünün Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ofislerine gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, "Terör örgütünün saldırganlığı engellenmeli. Avrupa'daki Türklere yönelik saldırı ve kundaklamalara ilave olarak, STK'lara yönelen terör dalgasına karşı duyarsız kalınmamalıdır. Avrupa ülkelerinin terörden şikayet ettiği böyle bir dönemde terör örgütü PKK'nın bu kadar pervasız faaliyetlerde bulunması kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

        Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün bir süredir Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ofislerine saldırılar gerçekleştirdiğini ve derneği yıldırmaya çalıştığını belirterek, şu ana kadar 5 ofisin saldırıya uğradığını, bu sabah da Hamburg temsilcisinin aracına molotof atıldığını kaydetti.

        Terör örgütünün saldırganlığının engellenmesi gerektiğine dikkati çeken Akdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Avrupa'daki Türklere yönelik saldırı ve kundaklamalara ilave olarak, STK'lara yönelen terör dalgasına karşı duyarsız kalınmamalıdır. Avrupa ülkelerinin terörden şikayet ettiği böyle bir dönemde terör örgütü PKK'nın bu kadar pervasız faaliyetlerde bulunması kabul edilemez."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ