Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski kız arkadaşını taciz eden öğrenciye meydan dayağı atıldı

        Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Ersel Ç. isimli öğrenci, eski kız arkadaşını taciz ettiği gerekçesiyle kız öğrenciler tarafından kampüs ortasında tekme-tokat dövüldü. Yaşananlar bir öğrenci tarafından saniye saniye görüntülendi.

        Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Ersel Ç. isimli öğrenci eski kız arkadaşını taciz etti. Arkadaşlarının tacize uğradığını duyan kız öğrenciler, kampüs bahçesinde oturan Ersel Ç.'nin yanına geldi. Ersel Ç. ile bir süre konuşan kız öğrenciler daha sonra tekme-tokat dövmeye başladı. Ersel Ç.'nin masada oturan arkadaşları ise olaya müdahale etmeyerek olay yerinden uzaklaşması dikkat çekti.

        Eski kız arkadaşını taciz ettiği gerekçesiyle kız öğrenciler tarafından dövülen Ersel Ç.'nin yardımına üniversitedeki özel güvenlik görevlileri yetişti. Güvenlik görevlileri, Ersel Ç.'yi döven kız öğrencilere güçlükle engel oldu. Yaşananlar bir öğrenci tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüler, sosyal medyada 'Bugün DTCF'de eski sevgilisini taciz eden şahıs kadınlar tarafından böyle cezalandırıldı' notuyla paylaşıldı.

        Kavganın ardından Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nin (DTCF)'nin panosuna; 'Ankara Üniversitesi DTCF'de Halk bilimi öğrencisi Ersel Ç. bir arkadaşımıza cinsel saldırıda bulunmaya kalkmıştır. Bununla kalmamış birçok kadın arkadaşımız fiziksel ve sözlü tacizde bulunmuştur. Ayrıca sosyal medya üzerinden kadın bedenini aşağılayan söylemlerde bir kez daha erkek zihniyetine sahip olduğunu kanıtlamıştır. Olaydan haberdar olan DTCF kadınları bu olaya sessiz kalmayıp, teşhir edip cezanlandırmıştır. Biz DTCF kadınları olarak bu okulda ve yaşam alanlarının hiçbiryerinde faşizme kadına yönelik şiddete cinsiyetçiliğe homofobi ve transfobiye izin vermeyeceğiz. Buradan erk zihinyete sesleniyoruz. Ayağınızı denk alın" notunun yazılması da dikkat çekti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ