Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'e son veda
        1

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, memleketi Mersin'e getirildi.

        2

        Mardin'deki törenin ardından Adana Havalimanı'na uğurlanan şehit Özdemir'in cenazesi, buradan karayoluyla, helallik alınması için Mersin'in Tarsus ilçesi Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı'ndaki babaevine götürüldü.

        3

        Cenazeye çok sayıda vatandaş karşıladı.

        4

        Şehidin 7 ay önce evlendiği Pınar Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eşim bir kahramandı ama onların leşlerini kenarda köpekler yiyor. Eşimle gurur duyuyorum."

        5

        "Benim eşim ölmedi. Ben ayaktayım. Allah onların belalarını versin, Allah onları kahretsin." dedi.

        6

        Bu arada, şehidin birlikte görev yaptığı çok sayıda silah arkadaşı da törene katılmak üzere Tarsus'a geldi.

        7

        Özdemir'in, Niğde'de görevliyken şoförlüğünü yapan Asaf Başal da cenaze aracındaki şehidin fotoğrafına sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü.

        8

        Çevredekilerin sakinleştirmekte güçlük çektiği Başal, "Senin 1 yıl kapını açtım şimdi böyle mi gelecektin komutanım. Ne olur in aşağı komutanım."

        9

        Ne olur in de Niğde'ye gidelim komutanım. Hakkım sana helal olsun komutanım. Sen cenaze aracıyla mı gelecektin komutanım."

        10

        "Biz askeri araca binecektik, sen bunla niye geldin komutanım." diyerek ağladı.

        11

        Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, helallik alınmasının ardından Tarsus Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

        12

        Özdemir'in naaşı, ikindi namazına müteakip Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verilecek.

        13

        Nusaybin'in Fırat Mahallesi'nde önceki gün terör örgütü PKK mensuplarının bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Yüzbaşı Halil Özdemir (36) ile bir asker şehit düşmüş, 5 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. AA

        14

        Jandarma Yüzbaşı Özdemir'in, 24 Mart'ta teröristlerle girdiği çatışmada yaralanmasına ve raporlu olmasına rağmen silah arkadaşlarını yalnız bırakmayıp operasyona katıldığı öğrenilmişti.

        15
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ