Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Süleyman Soylu'dan önemli açıklamalar

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, hükümet olarak güvenlikçi siyaset taraflısı olmadıklarını, siyasetin ve demokrasinin güvenliğini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

        Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Türkiye Yol- İş Sendikası'nın birlikte düzenlediği 'Çalışma Hayatındaki Son Gelişmeler' konulu geleneksel toplantı, Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, milletvekilleri ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

        "İSTEDİĞİMİZ OYUNU BOZARIZ"

        Açılış konuşmasını yapan Bakan Soylu, Suriye'de bir ay öncesine kadar iddiasını farklı şekilde ortaya koyan ABD ve Rusya'nın farklı bir yöne doğru gittiğini söyledi. Soylu, "Yakın tarihi sizler kadar okuyan kardeşinizim. Biz, oyun kurmakta bu bölgede zorluk çekebiliriz ama herkes bilsin ki, biz bu bölgede istediğimiz halin istediğimiz oyununu bozarız. Ama biz bu coğrafyada oyun bozmak için yokuz. Tam tersine Türkiye bir barış adasıdır." ifadelerini kullandı.

        Terör olaylarına da değinen Soylu, Güneydoğu'da yaşanan olayları, 1 Kasım seçimlerini istiskal etmeye ve demokrasiyi etkisiz kılmaya çalışma olarak değerlendirdi. Bakan Soylu, "Bir takım çevreler bizi 'güvenlikçi siyaset' anlayışı içinde olduğumuzu düşünerek eleştiriyorlar. Biz güvenlikçi siyaset taraflısı değiliz. Siyasetin ve demokrasinin güvenliğini oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

        Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ne yapıyorsak, sorumluluğunu siyasi olarak alıyor ve sorumluluğunu siyasi olarak kabul ediyoruz. Bu millet, bu ülkeyi idare edelim diye bize yetki vermiştir. Eğer biz bu memleketi idare etme konusunda milletin vermiş olduğu yetkiyi berhava edersek, esas sorumlu o gün oluruz. Sonu nereye giderse gitsin ama bizim millete olan sorumluluğumuz teröristi bu topraklardan temizleyip silmek ve atmaktır."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ