Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS soruşturmasında yeni operasyon

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        KPSS soruşturması kapsamında Ankara merkezli 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.Eskişehir'de vergi müfettiş yardımcısı da gözaltına alındı.

        Ankara Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı ile 24 ilde sabah 06:00 dan itibaren eş zamanlı KPSS operasyonu yapıldı.

        43'ü erkek 8'i kadın 51 şüpheli hakkında savcının gözaltı kararı var 37 öğretmen TRT yapım görevlisi Maliye Müfettişi gibi memurlar var, şüphelilerin 2010 KSS sorularını ele geçirdikleri yönünde deliller bulunuyor. Şüphelilerin hepsi Gülen cemaati mensupları ve hepsinin örgüt imamları ile bağlantıları var

        2010 KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3227 şüpheli tespit edilmiş, bu şüphelilerden 230'u hakkında dava açılmıştı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 54 tutuklu sanıktan 23'ü hakkında tahliye kararı verilmişti.

        Daha önce yapılan operasyonlarda 108 kişi tutuklanmıştı bunlardan 3'ü ÖSYM soru hazırlama biriminde görevli olanlardı, soruşturma kapsamında yaklaşık 3 bin şüpheli bulunuyor, 3 bin şüphelinin bin 148'i akraba, 896'sı karı koca.

        VERGİ MÜFETTİŞİ YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

        Soruşturma kapsamında Eskişehir'de vergi müfettiş yardımcısı olarak görev yapan A.A. gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturmasında vergi müfettiş yardımcısı A.A. bu sabah Eskişehir'deki evinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        A.A., Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından Ankara'ya götürüldü. (dha)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ