Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da 6 teröristin kaçtığı D Tipi Cezaevi’nde soruşturma sürüyor

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Diyarbakır’daki D Tipi Cezaevi’nden kaçan 6 teröristle ilgili 11 personelin açığa alındığı, açığa alınacak personel sayısının artabileceği ifade edildi.

        Firar eden 6 mahkûmun Kandil’e kaçtığı kaydedildi Kayapınar İlçesi’nde bulunan D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan geçen 6 Mart’ta, PKK’lı 6 terörist firar etti.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı; terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık suçlarından cezaevinde bulunan mahkûmların firar etmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

        Adalet ve İçişleri bakanlıkları da ayrı ayrı idari inceleme başlatarak müfettiş görevlendirmişti. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 3 cezaevi personeli “kaçmaya imkân sağlamak” suçundan tutuklandı.

        Müfettişler, 6 mahkûmun firarında ihmalleri bulunduğu iddiasıyla 11 cezaevi personelini belirledi. Bu isimler müfettişlerin talebi ile görevden uzaklaştırıldı.

        Müfettişlerin, soruşturmaya devam ettiği ve açığa alınacak personel sayısının artabileceği ifade edildi. Firar eden mahkûmlar Beşir Arcagök, Ramazan Aslan, Devrim Kavak, Ulaş Arslan, Osman Kılıç ve Diyar Kaygu’nun yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu mahkûmların, terör örgütü PKK’nın merkezi olarak bilinen Kandil’e kaçtığı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ