Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da tanklar mahalleye girdi

        Yüksekova'da hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 gün önce başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' devam ediyor. Gece boyunca PKK'lıların bulunduğu hedeflerin top atışlarıyla imha edildiği ilçede sabah saatlerinden itibaren de temizlik harekatı yapılıyor.

        Operasyonda en sıkıntılı bölgeler olan Orman, Kışla ve Dize'de sona yaklaşıldığı, tankların ve 'Kirpi' adı verilen zırhlı araçların ise bu sabah saatlerinde özellikle Kışla Mahallesi'ne doğru gittiği gözlendi.

        Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında, operasyonda şu ana kadar 86 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtilirken; Cumhuriyet, Güngör ve Kaniheyder de silah sesleri duyuluyor. Polis ve askerin özellikle bu mahallelere yöneldiği gözleniyor.

        92 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, şimdiye kadar 92 PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda dört bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, iki teröristin sağ ele geçirildiği" belirtildi.

        Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 92 olduğu ifade edilerek şöyle denildi: "Dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 93'tür. İki adet dragunov keskin nişancı tüfeği, üç kalaşnikof piyade tüfeği, üç tabanca, bol miktarda tıbbi malzeme, ilaç, çeşitli yaşam ve gıda maddeleri ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ