Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalçın Akdoğan ve Bekir Bozdağ'dan Twitter'a tepki

        Twitter'da"#WeLoveErdogan" etiketinin kaldırılmasına Hükümetten tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,"Bunlar çifte standarttır, ikiyüzlülüktür, bu sahte demokratlığa son vermeleri lazım" dedi. Adalet Bakanı Bozdağ ise "Küresel operasyonun yansıması" değerlendirmesinde bulundu.

        24 TV canlı yayınında soruları yanıtlayan Akdoğan, şunları söyledi:

        "Twitter'da #WeLoveErdogan, bu kısa sürede en çok konuşulan konu oldu fakat enteresan bir şekilde Twitter bunu engelledi, hangi saikle yaptığı belli değil ama buna ne diyorsunuz?" sorusu üzerine Akdoğan, yapılanı "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi.

        Yapılanın sahte demokratlık olduğunu belirten Akdoğan, "Erdoğan'a hakaret edildiği zaman 'katil Erdoğan' diye yazdıklarında niye müdahale etmediler, niye karşı çıkmadılar? 'Erdoğan'ı seviyoruz' diye atılan tweetlerde bir hakaret var mı? Niye rahatsız oluyorsunuz? Erdoğan sevgisi niye çıldırtıyor bazılarını?" diye konuştu.

        "Erdoğan'ı seviyoruz lafı neden seni çıldırtıyor? Bu soruya cevap bulmak lazım, ne oldu da bunu sansür uyguluyorsun?" diye soran Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel düzeyde bir aktör olarak öne çıkmasının Türkiye düşmanlarını rahatsız ettiğini söyledi.

        Twitter'ın yaptığı sansürcü yaklaşımın doğru olmadığını vurgulayan Akdoğan, "Bunlar çifte standarttır, ikiyüzlülüktür, bu sahte demokratlığa son vermeleri lazım. Sahte hesaplar üzerinden hakaret edildiğinde hedef gösterildiğinde müdahale etmiyorsun ama sevgi gösterisinde müdahale ediyorsun, bunun izahı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

        "KÜRESEL OPERASYONUN YANSIMASI"

        TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, konuya ilişkin soruya "Sayın cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen küresel operasyonun bir yansımadır"yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ