Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da beton mikser bir can aldı

        Esra BOĞAZLIYAN/ GAZETE HABERTÜRK

        Günlerdir bu sayfalarda beton mikserlerinin ve iş makinelerinin kentte estirdiği terörü yazıyor, çarpıcı örnekler sunuyor, felaketin bağıra bağıra geldiğini dile getiriyoruz.

        Malum, şehrin dört köşesinde inşaatlar var. Gelgelelim bu inşaatların çevresinde nasıl bir önlem alınıyor meçhul. Daha doğrusu önlem alınıyor mu o bile belli değil.

        Zira bu koca koca araçlar her gün bir olay çıkarıyor. Bu köşenin takipçileri hemen hatırlayacaktır. Daha geçen hafta İstanbul’un çok çeşitli semtlerinden gelen şikâyetler üzerine ‘Son kâbusumuz beton mikserleri’ başlıklı bir yazı yazmış, kenti yönetenleri harekete geçmeye çağırmıştım. Bu yazının ardından birkaç gün geçmeden Maltepe’de korkunç bir olay yaşandı.

        OLAYSIZ GÜN YOK

        Bir binayı yıkmaya gelen iş makinesi komşu binanın üstüne devrilip odadan içeri girdi, şans eseri o anda odada kimse yoktu da bir facia yaşanmadı. Ancak ertesi gün yani dün Esenler’de benzer bir kaza felaketle sonuçlandı. Olay, Turgut Reis Mahallesi’nde meydana geldi.

        Beton mikseriyle bir inşaata yapılacak duvar için dökülen beton, bitişikteki bir binanın bodrum katında bulunan dairenin duvarını yıktı. Bu sırada evde olan 78 yaşındaki Gülbahar Yaman, yıkılan duvarın üstüne düşmesiyle hayatını kaybetti...

        Tabii bu olayın ardından sorulması gereken öyle çok soru var ki... ‘İnşaatların, beton mikserlerinin ya da vinçlerin güvenliğinden kim sorumlu? Olaysız gün geçmemesine rağmen niye tedbir yok? Dün yaşanan can kaybının ardından bu konuda bir çalışma yapılacak mı?’ İşte tüm bu soruları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sordum.Henüz bir yanıt gelmedi...

        YAŞLI KADIN BETONUN ALTINDA KALDI

        Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde, beton mikseriyle bir inşaata yapılacak duvar için dökülen beton, yan binadaki evin duvarını yıktı, Gülbahar Yaman (78) hayatını kaybetti.

        HT İSTANBUL UYARMIŞTI

        Tedbirsizlik nedeniyle felaketin bağıra bağıra geldiğini günlerdir yazıyoruz. Daha dün, Maltepe’de bir iş makinesinin komşu binanın duvarını nasıl yıktığını göstermiş ve yetkilileri göreve çağırmıştık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ