Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti ve CHP dokunulmazlıkları görüşecek

        AK Parti, revize ettiği dokunulmazlık teklifini CHP'ye sundu. AK Parti Grup Başkanvekili ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel görüşmenin ardından açıklama yaptı. AK Parti'nin Meclis'e intikal etmemiş fezlekelerin de kapsanmasını öngördüğü teklife CHP, yasanın çıktığı tarihe kadar olan suçlamaların da kapsanması gerektiği karşılığını verdi.

        AK PARTİ'Lİ BOSTANCI: TEKLİF TÜM DOSYALARIN YARGIYA SEVKİNİ KAPSIYOR

        Bostancı; "İdareye intikal etmiş olan tüm fezlekeler dahil bir düzenleme yapmış oluyoruz. Teklif tüm dosyaların yargıya sevkini kapsıyor. Biz tüm fezlekeler için dokunulmazlığı kaldırmayı önerdik. CHP'den ne zaman yanıt geleceği CHP grubuna aittir. Ümit ediyorum kısa zamanda yanıt vereceklerdir. Ne kadar dosya varsa hepsi komisyonlara intikal edecek ve 15 gün içerisinde yargıya gönderilecek" dedi.

        CHP'Lİ ÖZEL: DÜZENLEME ESKİ BAKANLARI DA KAPSAMALI

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; Biz CHP olarak süreci yasanın çıktığı tarihe kadar işlenmiş olan tüm suçların değerlendirmesi olarak düşünüyoruz. Bu konuya AK Parti'nin böyle yaklaşmadığı anlaşılıyor. Biz sadece vekiller ile ilgili dokunulmazlığın yeterli olmayacağını şuanki bakanlar ve eski bakanlarla ilgili de düzenleme yapılması gerektiğini söylemiştik. Yasanın çıktığı tarihe kadar tüm suçlamaları kapsamalı. Revize teklif beklentimizin gerisinde. Bu teklifi Genel Başkanımıza derhal ilettik, yetkili organlarda görüşüldükten sonra çok zaman geçmeden bu konudaki görüşümüzü ileteceğiz. Bizim teklifimizde hukuki bir eksiklik olduğu haberlerini Naci Bey'e sordum ama değerlendirmedi. TSK'nın yapmış olduğu açıklamayı dikkatle okuduk. Bu konu başlı başına değerlendirmesi gereken bir konu. Bozdağ'ın açıklamasında tutum değişklikleri var. Sayın Cumhurbaşkanı Rıza Bey diyene kadar son derece uzak, Adalet Bakanı'nın açıklamalarını son derece manidar buluyoruz. AK Partililerin kolektif bir dil oluşturacağı anlaşılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ