Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te üzerinde canlı bomba yeleği fotoğrafı olan 2 DAEŞ'li yakalandı!

        Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        Gaziantep'te polis tarafından DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye geçmek istedikleri öne sürülen 1'i yabancı uyruklu 2 kişi yakalandı. Türk vatandaşı olan zanlının üzerinde canlı bomba yeleği fotoğrafı ve DAEŞ'e ait görüntüler bulundu. İki kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince DAEŞ terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetleri ve olası terör eylemlerinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 27 Mart'ta yabancı uyruklu 1 kişi ile İstanbul'dan kente gelen 1 Türk vatandaşı yakalandı.

        Zanlıların DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye giderek örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunacakları tespit edildiği belirtildi. İstanbul'dan gelen ismi açıklanmayan Türk vatandaşı zanlıya ait dijital verilerde DAEŞ terör örgütüne ait görüntüler ve canlı bomba yeleği fotoğrafı yeraldığı belirlendi.

        Yabancı uyruklu şahsın ise DAEŞ terör örgütüne katılmak üzere Suriye'ye gideceği tespit edildi. İki zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ