Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul’da 7 katlı binanın ana girişi çöktü

        Uzay KESMEN/ İSTANBUL

        Maltepe'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir apartman inşaatı için yapılan temel atma çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. Bitişiğinde bulunan 7 katlı apartmanın giriş kapısındaki kaldırım kısmen çökerken, binadan çıkamayan apartman sakinlerini itfaiye tahliye etti.

        Olay, Maltepe, Küçükyalı Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Dostum Sokak'ta yapılması planlanan bir bina inşaatı için 1 hafta önce temel atma çalışması başlatıldı. Devam eden kazı çalışması sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle toprak kayması meydana geldi. Bu sırada, bitişikte bulunan 7 katlı bir apartmanın giriş kapısı önündeki kaldırımlar kısmen çöktü. Binanın elektrik kabloları ve su tesisatı da hasar gördü.

        Paniğe kapılan apartman sakinleri, binanın giriş kapısını kullanamayınca, itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri, merdiven aracı yardımıyla apartmandakileri tahliye etti. Boşaltılan bina Maltepe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Belediye yetkilileri, toprak kayması meydana gelen alanda yarın sabah dolgu yapılacağını belirtirken, apartman sakinlerinin de geceyi komşularında geçireceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ