Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Yılmaz'dan önemli açıklamalar

        Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Suriye başta olmak üzere o bölgelerde yaşananların Türkiye'ye maalesef taşınmaya çalışıldığını görüyoruz" dedi.

        Bir dizi ziyaret için Adıyaman'a gelen Bakan Yılmaz, İl Özel idaresi tarafından Beşpınar Vadisi'nde yaptırılan mesire alınında incelemelerde bulunduktan sonra alana fidan dikti.

        AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) dinlenme tesislerinde verilen yemeğe katılan Yılmaz, ardından parti binasına geçerek İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

        Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin diğer partilerden farklı olduğunu ve Türkiye'nin 79 milyon insanının tamamını kucakladığını belirterek, diğer partilerin bölgesel siyaset yaptığını ifade etti.

        AK Partinin bir hizmet partisi olduğunu anlatan Yılmaz, bu hizmetlerin her yere bakıldığında rahatlıkla görülebileceğini bildirdi. AK Partinin devletle milleti buluşturan bir parti olduğunu vurgulayan Yılmaz, eskiden devletin millete tepeden baktığını, şimdi ise milletin değerleriyle yönetenlerin değerlerinin aynı olduğunu aktardı.

        Baskıları ve yasakları ortadan kaldırdıklarını anlatan Yılmaz, insanların inançları, dinleri üzerindeki yasakları bir bir kaldırarak tabuları yıktıklarını ifade etti.

        Terör örgütü PKK'nın sivil halkın içine girip onlara zarar verdiğini vurgulayan Yılmaz, halkın hayatlarını zehir edeceğini bile bile çukurlar kazılarak, bombalar yerleştirildiğini, silahlarla, el yapımı patlayıcılarla yaşamın ve ekonominin yaşanmaz hale getirildiğini söyledi.

        Yılmaz, Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır Sur'da operasyonların bittiğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Çok şükür bu operasyonlar bitti ama belli ilçelerimizde bu operasyonlar devam ediyor. Bölgenin her yerinde inşallah huzuru ve emniyeti sağlayacağız. Huzurun ve emniyetin sağladığı yerlerde vatandaşlarımızın mağduriyetini gideriyoruz. Silopi'de operasyonlar bittikten sonra hemen zarar, ziyan çalışmalarını başlattık. Vatandaşımız, esnafımız ne zarar gördüyse, bunları hızlı bir şekilde tespit ettik. Sonra da belli ölçeğe kadar olanlarda ödemeleri başlattık. Diğerlerini de konut yaparak, başka hizmetlerle karşılığını vereceğiz. Esnafımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. Oradaki gençlerimize yeni istihdam imkanları sağlamaya çalışacağız. Kim ne derse desin. Burası bizim vatanımızın bir parçası"

        Bölgedeki insanların hepsini kucaklayacaklarını dile getiren Yılmaz, bir taraftan terörle en etkili ve kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini, diğer taraftan da vatandaşı terörden ayırıp onları da en güçlü şekilde kucaklayacaklarını belirtti.

        Vatandaşın emniyeti için bölgede olduklarını vurgulayan Yılmaz, bunun için operasyonların, terör bitene kadar süreceğini ifade etti.

        Suriye'deki olayların Türkiye'ye sıçratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirelim. Bu yaşananlar Türkiye'den ziyade sınırımızın dışındaki gelişmelerle çok yakından ilgilidir. Onu da belirtmek isterim. Suriye başta olmak üzere o bölgelerde yaşananların Türkiye'ye maalesef taşınmaya çalışıldığını görüyoruz. Birileri istiyor ki Türkiye de Suriye gibi olsun, Türkiye de Irak gibi olsun. Bunun için çaba sarf ediyorlar. Bunun için gençleri ölüme gönderiyorlar. Burada yaşayan Kürt insanı için değil Türkiye'nin menfaati için değil, bunların bütün derdi Esed rejimini korumak, Ortadoğu'daki güç mücadelelerinin aracı olarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak. Bütün dertleri bu ama vatandaş bunu algılıyor. Aklıyla, vicdanıyla bunu iyi anlıyor."

        Güneydoğu halkının bu oyuna gelmediğinin altını çizen Yılmaz, vatandaşın teröre fırsat vermediğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ