Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Naci Bostancı'dan MHP görüşmesi sonrası dokunulmazlık açıklaması

        AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkla ilgili düzenleme konusunda, "Bunu daha da uzatmak niyetinde değiliz. Zaten gerekli görüşmeler yapıldı, partiler pozisyonlarını ortaya koydu. CHP ile biraz daha bu konuları müzakere ettik, onların da kanaatleri üç aşağı beş yukarı belli. Eğer hızlı biçimde yeni teklifle gelmezlerse, önümüzdeki tek yol, AK Parti'nin kendi teklifini Meclis'e getirmektir." dedi.

        Bostancı, dokunulmazlıkla ilgili MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın kendisini ziyaretinin ardından, basına açıklama yaptı.

        Dokunulmazlıkların tartışıldığı gündemin bulunduğunu belirten Bostancı, kendilerinin CHP ile iki kez görüşme yaptıklarını, gelişmelere ilişkin, MHP ve HDP'ye bilgi verdiklerini bildirdi.

        Vural'ın 4 farklı öneride bulunduğunu, bunların anayasaya ilişkin geçici değişikliği içermediğini anlatan Bostancı, mevcut usuller çerçevesinde dosyaların tefrikle komisyonların hızlı çalışmasını öngördüğünü kaydetti.

        Bostancı, kendi duruşlarının acilen dokunulmazlık konusunda Anayasa'nın 83. Maddesi'ni esas alan ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Karma Komisyonunun değerlendirme yaparak, Genel Kurul'a gelmesi aşamaları dahil safahatları geçici olarak hız kazanmak için ortadan kaldıran ve tüm fezlekelerin yargıya intikalini esas aldığını vurguladı.

        Bostancı, "Bu yaklaşımımızdan vazgeçmiş değiliz. Sayın Başbakanımızın beyanları da takip edildiğinde AK Parti'nin muhakkak dokunulmazlığa ilişkin Anayasa değişikliğini Meclise getirebileceğini söyleyebilirim. Sayın Vural'ın teklifini tabi ki değerlendireceğiz ama şu anda bizim gündemimiz dokunulmazlıklara ilişkin Anayasa'nın 83. Maddesi'ni esas alan bir değişiklik teklifini Meclis'e getirmektir. Mevcut pozisyonumuz budur." diye konuştu.

        "EĞER BİR CEVAP GELEMZSE, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

        CHP'den görüşme talebinin kendilerine gelmediğini aktaran Bostancı, "CHP'nin yaptığı açıklamalar ve geçen defa geldiklerinde ilettikleri öneriler var. Eğer bir cevap gelmezse, mevcut öneri ve açıklamalarını esas alarak AK Parti olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

        Bostancı, tekliflerini ne zaman getirecekleri sorusuna da "Bunu daha da uzatmak niyetinde değiliz. Zaten gerekli görüşmeler yapıldı, partiler pozisyonlarını ortaya koydular. CHP ile biraz daha bu konuları müzakere ettik, onların da kanaatleri üç aşağı beş yukarı belli. Eğer hızlı biçimde yeni teklifle gelmezlerse önümüzdeki tek yol, AK Parti'nin kendi teklifini Meclis'e getirmektir." karşılığını verdi.

        Bir gazetecinin "MHP'nin önerilerine sıcak bakmadığınız söylenebilir mi?" sorusuna Bostancı, önerileri değerlendireceklerini belirterek, önceliklerinin dokunulmazlıklara ilişkin geçici bir anayasa değişikliği çerçevesinde tüm fezlekelerin yargıya intikal edilmesi olduğunu kaydetti.

        Bostancı, "MHP'nin buna desteği söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Onu bilemem. Partilerin bu konulara ilişkin tutum alması söz konusu değil. Tamamen milletvekilleri, kendi vicdanlarına göre anayasa değişikliği teklifini değerlendirecekler. Meclis'teki tabloda göreceğiz." diye konuştu.

        Tekliflerini gelecek hafta verip vermeyecekleri sorusuna da Bostancı, "Bunun takvimini konuşmamız lazım." yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ