Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsun´da PKK/KCK operasyonu: 5 gözaltı

        Samsun'da terör örgütü PKK/KCK'nın sözde 'Demokratik Gençlik Konfederasyonu' (Dem-Genç) yapılanmasının Samsun üyeleri olduğu iddia edilen 5 kişi polisin operasyonu sonucu gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri 4 aylık takip sonucu terör örgütü PKK/KCK'nın Dem-Genç yapılanmasının Samsun üyeleri olduğu iddia edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören 2'si genç kız 3'ü erkek olmak üzere toplam 5 kişiyi gözaltına aldı.

        TEM ekipleri 21 yaşındaki C.Y.'nin Samsun'dan terör örgütü PKK'ya katılmak için ayrılacağı iddiası üzerine şahsı Ankara karayolu üzerinde bindiği otobüsü durdurarak gözaltına aldı.

        Ekipler daha sonra Atakum İlçesi'nde bulunan 2 ev ile Demokratik Öğrenci Dernekleri Samsun Şubesi'ne de operasyon düzenledi.

        Operasyonda 22 yaşındaki R.Ö., 23 yaşındaki A.İ.D., 20 yaşındaki A.A. ve 19 yaşındaki B.K., isimli öğrenciler gözaltına alınırken yapılan aramalarda çok sayıda örgüte ait doküman ele geçirildi.

        Gözaltındaki şüpheliler hakkında 'Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak suçlarından' işlem yapılırken soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ