Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rita Darı Winkler'in cinayetinde korkunç detaylar
        1

        Ortadan kaybolduktan 34 gün sonra cesedi bulunan 39 yaşındaki Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, genç kadının dizlerinden aşağısının bir testere ile kesilerek bidona konduğu tespit edildi.

        2

        Polis şimdi cesedin kesilmesinde kullanılan testereyi bulmak için çalışıyor. Öte yandan şüphelilerin cinayetin ardından Rita Darı Winkler'in eşyaları ve olayda kullanılan tabancayı denize attığı tespit edildi. Polis bu torbayı bulmak için denizde arama başlattı. Savcılık Almanya'da ortadan kaybolan olayın bir numaralı şüphesi A.K.S için kırmızı bülten çıkarılması için harekete geçti.

        3

        GÖLCÜK'TE DENİZDE TORBA ARANIYOR

        Öte yandan şüphelilerin cinayetin ardından Rita Darı Winkler'in eşyalarının ve olayda kullanılan silahın bir torbaya konularak Gölcük'te denize atıldığı tespit edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre torbanın denize atıldığı yerde denizde arama başlatıldı

        4

        ALMANYA'DAKİ ŞÜPHELİ İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILIYOR

        Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü cinayetle ilgili gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini söylediler. Bu arada cesedin bulunmasının ardından Almanya'da ortadan kaybolan A.K.S. için savcılık kırmızı bülten çıkarılması için harekete geçti.

        5

        ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

        Polis soruşturmasında dün gözaltına alınan Almanya'da ki bir numaralı şüpheli A.K.S.'nin kardeşi Hüseyin S. çıkarıldığı mahkemede çelişkili ifadeler vermesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bazı görgü tanıklarının şüphelinin "Ben bidon falan görmedim" ifadesini çürütecek "Onu bidonu dükkanı taşırken gördük" şeklinde ifade verdikleri de ortaya çıktı. DHA

        6

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Geldiği İstanbul’da kaybolduktan 34 gün sonra cesedi Gölcük’te çıkan Alman Rita Darı Winkler’in Adlı Tıp Kurumu’na giden teyzesi Seta Sarıoğlu cesedi teşhis edemedi.

        7

        Yüzü tanınmayacak halde olduğu belirtilen cesedin kimliğinin kesin tespitinin yapılabilmesi için, aileden alınacak kan örneği ile ceset üzerinde alınan kan örneğinin DNA karşılaştırması yapılacak.

        8

        Almanya'da kuaförlük yapan 39 yaşındaki Rita Darı Winkler, 10 Mart'ta İstanbul'da kayboldu. 2 çocuk annesi kadının ailesinin yaptığı kayıp başvurusu üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü arama çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonunda Winkler'in 4 yıl önce tanıştığı Ali Kemal S. ile görüşmek için İstanbul'a geldiği belirlendi. İkilinin Çınarcık'a gittikleri tespit edildi.

        9

        BANA MEKTUP VERDİKTEN SONRA BİR DAHA GÖRMEDİM

        Winkler ile buluştuğu ve Çınarcık'a gittiği belirlenen Ali Kemal S.'nin ifadesine başvuruldu.

        10

        Kayıplar Büro Amirliği ekiplerine Ali Kemal S.'nin "Rita Almanya'dan beni arayarak 'Seni görmek istiyorum' dedi.

        11

        Kafasında tümör olduğunu söyleyerek görüşmek istedi.

        12

        Eski arkadaşımdı. 3 Mart günü Atatürk Havalimanı'na geldi. Ben onu havalimanından aldım. Yenikapı'ya, oradan Çınarcık'a gittik, bir süre orada kaldık.

        13

        Birkaç gün sonra İstanbul'a geldik. Pendik'te gezip, alışveriş yaptık. Pendik'te kiralayıp eşyaları bıraktıktan sonra tekrar beraber Çınarcık'a gittik.

        14

        Kızımın düğün alışverişini yapmak için eşim Almanya'dan gelecekti. Ona da söylemiştim.

        15

        Rita, kaldığımız yerde bana 'Al bu mektubu oku' diye mektup verdikten sonra birbirimizi aramak için kullandığımız 2 özel hattı alıp İstanbul'a gitti.

        16

        (Rita Darı Winkler'in cinayet zanlısı Ali Kemal S.'nin fotoğrafı) Bir daha Rita'yı görmedim, verdiği mektubu da ailesine gönderdim" diye ifade verdiği öğrenildi.

        17

        GPRS KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

        İfadelerin ardından polis, Rita Darı Winkler'in kaldığı oteli tespit etti.

        18

        Yapılan araştırmada Winkler'in otelden en son 10 Mart günü çıktığı ve bir daha kendisinden haber alınamadığı belirledi.

        22

        CESET DÜKKANDA GÖMÜLMÜŞ BULUNDU

        Polis, gelen ihbarlar ve yapılan araştırma sonrasında Rita Darı Winkler'in öldürülerek gömülmüş olma ihtimali üzerine Gölcük'teki 3 ayrı noktada kazı çalışması için savcılıktan izin aldı.

        23

        İstanbul'dan giden özel bir ekip önce Ali Kemal S.'nin kayınbiraderine ait dükkanda çalışma yaptı. Dükkanda su çıktığı gerekçesiyle dökülen beton kazıldı.

        24

        Kazıda bir varil içinde Rita Darı Winkler'e ait ceset bulundu. Öldürüldükten sonra elbiseleri ile varile konulan Winkler'in üzerine beton döküldüğü ve ardından toprağa gömüldüğü belirlendi.

        25

        KARDEŞİ TUTUKLANDI

        Bir numaralı şüpheli A.K.S.'nin erkek kardeşi Hüseyin S.(42) gözaltına alındı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevkedildi. Şüpheli sorgusunun ardından tutuklandı.

        26

        Poliste ifade veren Hüseyin S.’nin cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını, ölen kadını en son kaybolmadan 2 gün önce ağabeyinin yanında gördüğünü söylediği öğrenildi. Öte yandan Almanya’da bir hastanede kalp hastalığı tedavisi gören cinayet şüphelisi Ali Kemal S.’nin, cesedin bulunmasıyla birlikte hastaneden kaçtığı öğrenildi.

        27

        AİLESİ MEKTUBU POLİSE GÖNDERDİ

        Rita Darı Winkler'in ailesi de Ali Kemal S. tarafından kendilerine gönderilen veda mektubunu şüpheli buldu.

        28

        Yazı karakterlerinin Rita Darı Winkler'e ait olmadığını söyleyen aile, mektubu incelenmesi için İstanbul Emniyetine gönderdi.

        29

        CİNAYETTE BİR TUTUKLAMA

        10 Mart günü esrarengiz bir şekilde kaybolan 2 çocuk annesi Alman vatandaşı Rita Dari Winkler'in (39) cesedi dün akşam Gölcük'te bir işyerinde varil içinde üzerine beton dökülmüş halde bulunmuştu

        30

        Soruşturmayı derinleştiren polis, katil zanlısı olarak her yerde Winkler'in sevgilisi olduğu iddia edilen A.K.S'yi ararken, cinayet zanlısı olarak aranan şahsın kardeşi H.S. (42) dün akşam gözaltına alınmıştı.