Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin dokunulmazlık teklifine MHP'den destek

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması konusundaki anayasada geçici değişiklik teklifi önerisine olumlu baktıklarını ve desteklediklerini bildirdi.

        Vural, düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelenin, güvenlik boyutu yanı sıra siyasi ve hukuki boyutta da sürdürülmesi gerektiğini söylediklerine dikkati çekti.

        Teröre yardım ve yataklık yapanlar ile terör örgütüne üye olmaktan fezlekesi olan milletvekilleri hakkında, Mecliste ortak bir siyasi irade oluşturulması gerektiğini söylediklerini aktaran Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "terörle ilgili fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlık zırhına bürünmeleri kabul edilemez", CHP'nin de "canlı bombanın taziyesine gitmenin milletvekili sıfatıyla bağdaşmayacağını" söylediğini hatırlattı.

        Oktay Vural, terörle ilgili fezlekesi olan milletvekilleri hakkında işlem yapmak üzere Karma Komisyonun toplanarak, bu fezlekeleri yargıya götürmesi gerektiği yönünde çağrılarının olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

        "Askerim ve polisim terörle mücadele ediyorsa, askerime ve polisime kurşun sıkanlarla ilgili dokunulmazlık konusunda siyasi tavır oluşturulması gerekirdi.

        Toplumsal talep, terörle ilgili fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması olmasına rağmen, AK Parti ve CHP' 'ipe un serdi' ve 'tüm dokunulmazlıklarla ilgili adım atılması gerekir' diyerek, adeta terörle ilgili fezlekesi olanları koruma ve kollama, onlara siper olma, kol kanat germe gayretine girmişlerdir. Bunu esefle karşılıyorum. Öncelikli olarak terör tehditi konusunda irade beyanı oluşturmak gerekiyordu."

        "ÖNERİLERİMİZİ SUNACAĞIZ"

        Bu konudaki dört önerilerini AK Parti ve CHP'ye ilettiklerini belirten Vural, şunları ifade etti:

        "Kimin hangi dosyası olduğunun öğrenilmemesi için, bu fezlekelerin üstü örtülerek, geçici bir anayasa değişikliği yoluyla, dokunulmazlıkların sadece ve sadece geçici olarak kaldırılması konusunda teklif sunuldu. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlar hakkında, milletimizin bileceği bir irade beyanı oluşmasını istememize rağmen, maalesef bunu gerçekleştirme imkanı olmadı, kaçtılar. Bu çerçevede anayasa değişiklik önerisi sunuldu.

        MHP olarak, biz ne olursa olsun, hangi meseleyle bunların üstü örtülmek isteniyorsa istensin, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlarla ilgili bu fezlekelerin ivedilikle yargı tarafından sonuçlandırılmasını temin etmeye dolaylı da olsa yarayacak, anayasada geçici değişiklik teklifi önerisine olumlu bakıyoruz ve destekliyoruz. Terör örgütüyle ilgili parmaklarını kıpırdatamayanlar, Mecliste gizli bir oylamaya tevessül edecek kadar korkak davranmışlardır. AK Parti'nin ileri sürdüğü bu değişiklik, bu konuda alınacak kararları yargıdan dönmesine imkan sağlayacak labirent oluşturmaktadır. Komisyon ve Meclis zemininde, açık kapı bırakmayacak, hukuki labirentlerden faydalanmayacak, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmemesine yönelik önerilerimizi sunacağız. 'Yerim dar geliyor' demişlerdi, şimdi yerlerini de genişletiyoruz. Onların firelerini de dikkate alarak, açık bir desteğimizi belirtiyoruz."

        Oktay Vural, bu konuda yargıya da görev düştüğüne işaret ederek, "Bu işi savsaklamadan, uzattırmadan, öncelikle terör örgütüyle ilgili fezlekeler hakkındaki kararlarını, hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde oluşturmaları gerekmektedir." görüşüne yer verdi.

        Vural, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "aile içi şiddet ve kadınla erkek arasındaki uyuşmazlıklarda devletin araya girmesi ne kadar doğru" sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirerek, "Bunu kadına şiddetle ilgili bir konuda söylemesi çok yanlış olmuştur." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ