Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP heyeti Bitlis'te incelemelerde bulundu

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki 4 kişilik CHP heyeti, Bitlis'te inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Budak, yaptığı açıklamada, bölge halkının gözünde korku ve kaygı gördüğünü söyledi.

        CHP Genel BaşkanYardımcısı Çetin Osman Budak, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ve Parti Meclisi üyesi Alper Keten'den oluşan CHP heyeti Van, Hakkari'deki ziyaretlerinin ardından Bitlis'e geçti. İlk olarak Nur Caddesi üzerindeki CHP il binasında partililerle bir araya gelen heyet adına CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak açıklama yaptı.

        İNSANLARIN GÖZÜNDE KORKU GÖRDÜM

        Bölgede gelişen olayları yerinde görmek için geziler düzenlediklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, "Bugün 450 şehit ve yüzlerce vatandaşımız terör olaylarında hayatını kaybetti. Ne oldu da terör bu seviyeye çıktı? Biz bunu bölgede değerlendirmek üzere bulunuyoruz. Bizim kendimizi anlatacağımız bir televizyon kanalımız ya da bir mecramız yok. Bizi gazeteci arkadaşlarımız Van'dan beri takip ediyor. Ancak, bizim çığlıklarımız basında gerekli yeri bulmuyor. Biz bu bölgede olacağız. Her şeyden önce biz oyumuzu yüzde yüz artırmış bir partiyiz. İki büyük cenderenin arasında sıkışmış bir millet var. Batıdakiler evimizden çıkamıyoruz. Doğudakiler evlerimize giremiyoruz diyor.

        Dün Yüksekova'ya can güvenliğimizi koruyamadıkları için giremedik. Bu gelişimizde bölgedeki insanların gözünde büyük bir kaygı ve korku gördüm. Hiçbir şey yokken neden böyle oldu? Burada CHP siyaseti özgürlüklerden yanadır. Başkan olacağım diyen ve özyönetim isteyen genel başkanlar var. Barış huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

        CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, bölgedeki vatandaşların iki arada bir derede kaldığına dikkat çekerek, baskı rejiminin devam ettiğini ve psikolojik faşizm uygulandığını ifade etti. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ise Türkiye'nin ekonomik çöküntü içinde olduğunu ve dış politikada komşularıyla büyük problemler yaşadığını söyledi. Gökdağ, "Tayyip Erdoğan'ın çevresinin ekonomisi büyüyor. Ülke ekonomisi büyümüyor. Ülkenin ahlakını bozdular. Her taraftan çocuklara taciz haberleri yükseliyor. Ahlaksızlık almış başını gidiyor. Ekonomi çökmüş, komşularla ilişkiler çökmüş. Ülkeyi kaosa sürüklemenin, komşu ülkelerle bizi savaşa sürüklemenin tek nedeni yaptıkları yolsuzlukların üstünü örtmektir" dedi.

        DİYALOG SÜRECİ YENİDEN TESİS EDİLSİN

        CHP heyeti daha sonra Ticaret ve Sanayi odasında STK temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet buradan belediyeye geçerek Başkan Hüseyin Olan'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Olan, bölgedeki olayların diyalog yoluyla çözülebileceğini belirterek, "7 haziran sonrası Tekrar çatışmalı ortam yaratıldı. Topluma şu algı yaratılmaya başlandı. 'PKK şehirleri bombalarla doldurdu. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.'

        Bölge halkının istediği tek şey kendini yönetme demokrasi idi. Sayın cumhurbaşkanı nasıl başkanlıkta diretiyorsa, halkta kendini yönetme isteği var. Bunlar tartışılmalıdır. Bölge savaş alanıdır. Sizlerden talebimiz bu çatışmalı ortamın bir an önce sona erdirilmesi ve diyalog sürecinin yeniden tesis edilmesidir. Bunda en büyük görev sizlere düşmektedir. Sorunun barış ve diyalogla çözülebileceğine inanıyorum" dedi.

        Heyet Bitlis'te Vali Ahmet Çınar ve Eren Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru'yu ziyaret ederek Tatvan İlçesi'ne geçti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ