Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta köprüye bomba döşeyen 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

        Melih YİĞİT/ŞIRNAK

        Şırnak'ta Resör köprüsüne el yapımı patlayıcı yerleştiren ve güvenlik görevlilerinin geçişi sırasında köprüyü havaya uçurmak isteyen 2 PKK'lı öldürüldü.

        Şırnak merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Resör köprüsüne el yapımı patlayıcı yerleştirmeye çalışan PKK'lılar ile köprü güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışma sonucu 2 PKK'lı silahları ile birlikte ölü ele geçirildi.

        Sabah saat 05.00 sıralarında Şırnak-Siirt yolu üzerinde Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu'na 5 kilometre mesafede bulunan Resör köprüsüne el yapımı patlayıcı yerleştirmek isteyen ve köprünün emniyetini alan asker ve korucu birliklerine sızmaya çalışan bir grup PKK'lı ile çatışma yaşandı. PKK'lıların ateşine güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi ile yaşanan çatışmada 2 PKK'lı silahları ile birlikte ölü ele geçirildi. Öldürülen PKK'lıların üzerinden 1 RPG-7 roketatar ve 1 el bombası ele geçirildi. Çatışmanın ardından bazı PKK'lılar arazi şartlarından faydalanarak kaçtı. Köprüye döşenen el yapımı patlayıcı ise tespit edilerek kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildi.

        Yaşanan çatışmadan sonra bölgeye takviye jandarma özel harekat birlikleri sevk edildi. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        GENELKURMAY: 23 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Genelkurmay Başkanlığı, Mardin/Nusaybin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır/Silvan ve Tunceli/Nazımiye'de devam eden operasyonlarda 23 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı, bazı illerde devam eden operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, icra edilen operasyonlarda Mardin/Nusaybin'de 6, Şırnak'ta 3, Hakkâri/Yüksekova'da 3, Diyarbakır/Silvan'da 8 ve Tunceli/Nazımiye'de 3 olmak üzere toplam 23 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü belirtildi. Bu illerle birlikte, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum/Şenkaya'da çok sayıda mühimmat ele geçirildiği ve 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi.

        Açıklamada, Siirt/Eruh'taki boş bir evde yapılan aramada içleri patlayıcı ile doldurulmuş, 4 adet 10 litrelik plastik bidon, sekiz adet 12 kg büyük mutfak tüpü, sekiz adet piknik tüp, üç adet 15 kilogramlık teneke, beş adet düdüklü tencere ve 150 kg amonyum nitrat ele geçirildiği kaydedildi.

        Genelkurmay, ayrıca Hatay/Altınözü'nde, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. (CHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ