Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meteoroloji'den şiddetli yağış ve kar uyarısı!

        Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklenen yurtta, yarın akşam saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışlar 21 Nisan Perşembe günü Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacak.

        Doğu Karadeniz'in kıyı kesimindeki Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de kuvvetli olması beklenen yağışlar sırasında metrekareye 21-50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

        Serin ve yağışlı havanın 22 Nisan Cuma günü Doğu Karadeniz'de etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin edilirken aynı gün gece ve sabah saatlerindeki yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

        Mevsim normallerinin yaklaşık 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ise serin ve yağışlı hava ile 22 Nisan Cuma günü yurdun doğusunda 10 ila 15 derece arasında azalacak ancak hafta sonundan itibaren tekrar yükselecek.

        Rüzgarın perşembe günü yurt genelinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, beklenen kuvvetli sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgarın oluşturacağı ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

        Ayrıca, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan bir başka uyarıda, Orta ve Doğu Karadeniz'de 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'dan sonra batı ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen rüzgarın fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtilerek, fırtınanın 21 Nisan Perşembe günü saat 08.00'dan sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ