Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Halasına laf attı diye yanlışlıkla başkasını öldürdü

        Mesut HAN / EDİRNE

        Edirne'deki olay, önceki gece yarısı Umurbey Mahallesi Tekke Sokak üzerine meydana geldi. Daha önceden hırsızlıktan suç kaydı olduğu öğrenilen E.Ç. ile ağabeyi Barış Ç., halasına laf attığı iddiasıyla evli ve 3 çocuk babası Ferdi Karabıyıklıdan'ı mahallede plakasız motosikletle kovaladı. E.Ç., yanında getirdiği av tüfeğiyle Karabıyıklıdan'ın başına ateş ettikten sonra ağabeyiyle birlikte motosikletle olay yerinden kaçtı.

        AMBULANSIN CAMINI KIRDILAR

        Çevredekilerin yaralı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans gönderildi. Başından yaralanan Ferdi Karabıyıklıdan, ilk müdahalesinin ardından ambulansa konuldu. Bu sırada toplanan kalabalık sağlık ekiplerine geç geldiğini öne sürüp saldırdı. Olayda ambulansın arka camları kırılırken, maddi hasar meydana geldi.

        YAŞAM SAVAŞINA YENİK DÜŞTÜ

        Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ferdi Karabıyıklıdan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölen Karabıyıklıdan'ın yakınları acil servis önünde sinir krizi geçirdi.

        YANLIŞLIKTA VURDUM İTİRAFI

        Cinayetten sonra soruşturma başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, av tüfeğiyle ateş ettiği belirlenen E.Ç. ile ağabeyi Barış Ç.'yi sabah saatlerinde yakalayıp gözaltına aldı. Katil zanlısı E.Ç., emniyetteki ifadesinde şüpheli Ferdi Karabıyıklıdan'ı halasına laf atan kişinin saçı ve sakalına çok benzettiği için yanlışlıkla vurduğunu itiraf etti. Savcılık talimatıyla ek gözaltı süresi verilen şüpheli E.Ç. ve ağabeyi Barış Ç.'nin 21 Nisan'da adliyeye sevk edilecek.

        FERDİ TOPRAĞA VERİLDİ

        Şehiriçi yolcu minibüslerinde kahya olarak çalışan Ferdi Karabıyıklıdan ise Umurbey Mahallesi'ndeki Sarı Camii de kılınan cenaze namazının ardından Hacı Çeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AMBULANS 4 DAKİKA SONRA OLAY YERİNDEYDİ

        Edirne İl Sağlık Müdür Muhsin Kişioğlu ambulansın geç geldi iddialarına cevap verdi. Kişioğlu, ekiplerinin olay yerine ihbardan 4 dakika sonra ulaştığı belirterek," Zaman zaman şiddete maruz kaldığımız bir gerçek. Edirne'de de dün gece yaşanan olayda arkadaşlarımız ve araçları şiddete maruz kalmışlar. Arkadaşlarımız tüm olumsuzluklara rağmen vakaya müdahale etmiş ve hastayı bırakmayarak hastaneye yetiştirmişlerdir. Bu saldırıyı kınamak için buradayız. Vatandaşlarımızın 112 ekiplerine daha duyarlı, daha dikkatli ve daha içten davranmaların bekliyoruz. Biz hayat kurtarmak için oradayız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ