Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da şüpheli motosiklet polisi alarma geçirdi!

        Uzay KESMEN / İSTANBUL

        TEM otoyolu Harp Akademileri Tüneli Ankara istikametine bırakılan sahipsiz motosiklet polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanı tarafından incelenen motosiklet fünyeyle patlatıldı. Motosiklette inceleme yapan ekipler, çakmak gazı tüpü buldu.

        TEM otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde Harp Akademileri Tüneli'ne bırakılan şüpheli motosikleti gören vatandaşlar, saat 21.30 sıralarında polise ihbarda bulundu. Olay yerine giden polis çevrede güvenlik önlemi alırken, bomba imha uzmanlarına da haber verildi. Bomba uzmanı yaptığı incelemenin ardından şüpheli motosiklete fünye yerleştirdi. Bu sırada TEM otoyolunda trafik Ankara istikametine durduruldu. Kontrollü şekilde patlatılan motosiklet üzerinde inceleme yapan ekipler, çakmak gazı tüpü bulduğu öğrenildi. Kontrollü patlamanın ardından yol trafiğe açıldı.

        EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, motosikletteki şüpheli pakette patlayıcı madde olmadığını bildirdi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "İstanbul'da şüpheli motosikletten patlayıcı çıktı" yönündeki haberlerle ilgili olarak kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulduğu kaydedildi.

        Akşam saatlerinde TEM otoyolu Ankara istikameti Maslak yol ayrımındaki köprü altında terk edilmiş bir motosiklet bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

        "Motosiklet üzerinde dışarıdan görünür şekilde bir çakmak tüpünün olduğunun anlaşılması üzerine durum şüpheli bulunarak olay yerine uzman ekipler çağrılmış ve gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Uzman ekipler tarafından çakmak tüpü fünye ile patlatılmak suretiyle etkisiz hale getirilmiş ve çakmak tüpünden başka bir şey olmadığı anlaşılmıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ