Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Can kurtarmaya çalışırken canlarından olacaklardı

        Edirne'de av tüfeğiyle vurulan Ferdi Karabıyıklıdan (37) hayatını kaybetti.

        Alınan bilgiye göre, Umurbey Mahallesi, Tekke Sokak'ta Emre Ç. (17) ve ağabeyi Barış. Ç (19) Karabıyıklıdan'ı plakasız motosikletle bir süre takip etti.Emre Ç, yaya olarak kaçan Karbıyıklıdan'a yanındaki av tüfeğiyle motosikletin üzerindeyken ateş etti. Başından yaralanan Karabıyıklıdan yere yığılırken, Emre Ç. ve Barış Ç. motosikletle olay yerinden kaçtı.

        Haber verilmesi üzerine gelen ambulansa, olay yerinde toplanan kalabalık geç geldiği iddiasıyla ambulansa zarar verdi. Ambulansın arka camı kırıldı.

        Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, 112 Acil İstasyonu'na geçmiş olsun ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 sağlık hizmetinin ülkenin tamamında 24 saat çalışan ve ihtiyacı olan herkese acil sağlık hizmeti veren ciddi bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.

        "BİZ HAYAT KURTARMAK İÇİN ORDAYIZ"

        Sağlık çalışanlarının zaman zaman şiddete maruz kaldığını aktaran Kişioğlu, "Edirnemiz'de dün gece sabaha karşı meydana gelen o mefhum saldırıyı özellikle arkadaşlarımızın yanında kınamak için buradayız. Silahlı bir çatışma ortamına giren ekibimizin aracı şiddete maruz kaldı. Arkadaşlarımız ilk müdahalelerini yerine getirmiş ve hastayı hastaneye yetiştirmişler. Bu mefhum saldırıyı kınıyor ve arkadaşlarımızla birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan acil sağlık hizmeti veren 112 acil sağlık ekiplerine daha duyarlı, daha dikkatli ve daha içten davranmalarını bekliyoruz. Biz onlar için oradayız hayat kurtarmak için oradayız. " diye konuştu.

        "BİZ İNMEDEN SALDIRMAYA BAŞLADILAR"

        112 Acil Sağlık Ekibinden Paramedik Kübra Kocaağa da komuta kontrol merkezinden vaka bildiriminin yapılmasının ardından olay yerine gittiklerin söyledi. Vurulan kişinin yakınları ve çevredekilerin olay yerinde yoğun şekilde toplandığını aktaran Kocaağa, "Biz inmeden daha ambulansa saldırmaya başladılar. Sedyemizi indirip yaralıyı aldık ve müdahale ederken ambulansımızın arka camını yumruklayarak patlattılar, kırdılar. Hastayı buradan alarak fakülte hastanesi acil servisine teslim ettik" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ