Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydın'daki orman yangını

        Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Örmepınar ile Altıntaş Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın şiddetiyle yayılmaya başlayan yangına havadan 2 yangın uçağı ile müdahale edilirken, bölgeye 50 arazöz ve su tankeri ile yaklaşık 200 kişilik yangın söndürme ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmalarına bazı mahalle sakinleri de katıldı.

        Yaklaşık 8 saatlik bir çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

        Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, yaptığı açıklamada yangının, Manisa, Denizli, İzmir, Uşak ve Muğla'dan gelen ekiplerin yaklaşık 8 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındığını söyledi.

        "ASIL HASAR SABAH ORTAYA ÇIKACAKTIR"

        Çelik, ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar kızılçam ve karaçam ormanlarının yangından hasar gördüğünü belirterek, "Ekiplerimiz yangının etrafını çevirdi, şu an kontrol altında, bir yandan söndürme bir yandan soğutma çalışmaları yapılıyor. 45-50 hektar civarında bir alanın zarar gördüğünü tahmin ediyoruz ancak asıl hasar yarın sabah ortaya çıkacaktır. Bölgenin çok sarp ve kayalık bir bölge olması nedeni ile ekiplerimiz söndürme çalışmaları sırasında zorluklarla karşılaştı. Yangını söndürmek için canla başla çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ