Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Eski savcı Zekeriya Öz'e "haksız mal edinme" davası ertelendi

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün 2009-2013 yılları arasında gelir ve giderleri arasındaki orantısızlık nedeniyle "haksız mal edinme" gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

        Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Zekeriya Öz ile avukatı gelmedi.Mahkeme heyeti, sanık Öz'ün yurt dışına çıkış yaptığı ve hakkında başka mahkemelerce yakalama emirlerinin çıkartıldığının görüldüğünü ifade etti.Heyet, sanığın yakalanmasının ve iadesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, basın ve yayın organlarında yer alan bazı haberlerde, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiliyken Bolu Cumhuriyet Savcısı olan ve meslekten ihraç edilen Öz'ün, yılda 20-25 kez ailesiyle yurt dışına tatile çıktığı, tatil giderlerini iş adamlarına ödettiği iddialarının yer alması üzerine HSYK Başmüfettişi tarafından inceleme yapıldığı belirtildi.

        Söz konusu iddiaların araştırılması için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca mal bildirimlerinin HSYK Genel Sekreterliğinden temin edildiği, tüm bilgi ve belgelerin bilirkişiye teslim edilerek rapor alındığı aktarılan iddianamede, raporda, Öz ve ailesinin 2009-2013 yılları arasında tespit edilen yasal gelirlerinin 401 bin lira, harcamalarının 525 bin lira, yatırım/tasarruflarının ise 170 bin lira olduğu, gelirleriyle giderleri arasında 294 bin lira tutarında orantısızlık bulunduğu, belirtilen tutarda kaynağı belli olmayan gider ve harcamaların olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

        İddianamede, sanık Zekeriya Öz hakkında ''haksız mal edinme'' suçundan 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ