Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da 23 Nisan etkinlileri

        GAZETE HABERTÜRK

        Kentin dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerle kutlanacak. Birbirinden renkli etkinliklerle eğlenecek çocuklar yarın; tiyatrodan sinemaya, konserden oyun faaliyetlerine kadar gerçekleştirilecek tüm etkinliklere ücretsiz katılabilecek...

        Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli etkinliklere sahne olacak. Birçok belediye ve vakfın çocuklara ücretsiz olarak düzenlediği etkinlikleri derledik... Maltepe Sahili’ndeki Orhangazi Şehir Parkı’nda saat 10.00’da Çocuk Festivali başlayacak. Gün boyunca sürecek festivalin sahne etkinliklerinde; Süheyl - Behzat Uygur ile Şahane Çocuk Programı, “Babaannemin Çantası” ve “Kelebek Avcısı” adlı çocuk oyunları ile Bando Gösterisi ve Sunucu Performansları olacak.

        İZCİ KAMPI ETKİNLİĞİ

        Şehir Parkı’nda kurulacak 23 Nisan Serbest Sahnesi’nde, okullar kendi etkinliklerini yapabilecekler. Zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı genişliği 50 cm, uzunluğu bin 500 metre olan resim, alanda zemine uygulanacak. Ayrıca spor aktiviteleri, izci kampı faaliyet alanı ve BELNET otobüsleri de etkinlik alanında hizmet verecek.

        ÇOCUKLARA UZAY VE HAVACILIK EĞİTİMİ

        Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) yarın ve 24 Nisan’da Kadıköy Belediyesi tarafından Göztepe Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek festivalde çocuklarla buluşacak. Festival boyunca kendi standında 5-12 yaş arası çocukları Uzay ve Havacılık Mühendisliği eğitimi kapsamında Pipet Roket atölyesiyle eğlenerek öğrenecek.

        RODEO EĞLENCESİ

        Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi, Metin Oktay Stadı’na kurulacak tırmanma piramidi, kaydırak, rodeo gibi şişme oyun parkları da etkinlik boyunca miniklerin hizmetinde olacak. Yarın saat 13.00’te başlayacak etkinlikte minikleri ayrıca patlamış mısır, pamuk şeker, yiyecek, içecek ikramları ve çeşitli sürprizler bekliyor.

        VİKO’nun “Aydınlık Bir Gelecek İçin” adlı çocuk oyunu yarın 13.00’te Üsküdar Koza Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak. Oyun; enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunmalarında çocukları bilgilendirecek.

        Sarıyer Belediyesi yarın etkinlikler kapsamında çocukların çok sevdiği Manga grubunu çocuklarla buluşturuyor. 14.00’te Bahçeköy Life Park’ta gerçekleştirilecek etkinlikler Manga’nın konseriyle sona erecek.

        “Bayram gibi bayram” sloganıyla 2001 yılından beri her 23 Nisan’da çocukları Çatalca’daki bahçesinde ağırlayan Nesin Vakfı, 70 ayrı stantta sayısız etkinlik sunacak. İsteyen çocuklar Okay Temiz’in ritim grubuyla davul çalarken dileyenler uçurtma uçurabilecek. Toprağa dokunmayı özleyen çocuklar çiçek dikim etkinliğine, sanatsever çocuklar seramik atölyesine katılacak. Etkinlikler için 12.00’de Taksim AKM önü ve Bakırköy Meydanı’ndan otobüsler hareket edecek. Katılım için nesinvakfi@nesinvakfi. org adresinden vakıfla iletişime geçilebilir.

        Kağıthane Hasbahçe Stadı’nda 2 bin çocukla Türkiye haritası koreografisi oluşturulacak. 1299 öğrencinin dokuduğu el dokuma Türk bayrağı alanda sergilenecek.

        BOĞAZ GEZİSİ

        İstanbul’da yaşayan fakat henüz denizle tanışmayan ilköğretim çağındaki çocuklar için de güzel bir etkinlik var. Bu yıl 8. kez düzenlenen TURMEPA çocuk şenliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İDO’nun desteği ile gerçekleştiriliyor. 75 TURMEPA gönüllüsü, projenin bir parçası olarak etkinliğe katılan çocuklara Marmara Denizi’nin önemi ve tarihini anlatırken, çevreye ve denizlere neden sahip çıkılması gerektiğini de oyunlar eşliğinde aktaracak. Bu sene İstanbul – Yalova arasında gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar Yalova Kâğıt Müzesi’nde etkinlikler yapacak ve Yürüyen Köşk’ü gezecek. Etkinlik yarın İDO Yenikapı İskelesi’nden hareket edecek Salih Reis 4 isimli deniz otobüsünün gezisi ile başlayacak ve 18.00’e dek boğaz gezisi ile devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ