Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Partimize bir genç geliyorsa, 10 tanesi dağa çıkıyor

        Mert Neşet MUSLU / İZMİR

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Terörün belini kırdık" açıklamasına değinerek, "Kimsenin belini kırdığınız yok. PKK'ya yardım yataklık denen bir şey varsa, bunu siz yapıyorsunuz. Bizim partimize bir Kürt genci siyaset yapmaya geliyorsa, 10 tanesi dağa çıkıyor. Siyasetten umudu kestiler. PKK'yı büyüten ve destekleyen biz değiliz, sizin hatalı politikalarınız" dedi.

        HDP İzmir İl Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur'un tutuklanmasının ardından başkansız kalan HDP İzmir İl Örgütü'nün olağanüstü kongresi, Bayraklı ilçesindeki Tepekule Kongre Merkezi'nde yapıldı. Tek listeyle kongreye gidildi. Polis kongreye gelen kişilerin üstlerini ve çantalarını didik didik ararken, polis aramasından geçenler partililer tarafından yeniden arandı.

        Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin politikalarını sert dille eleştirerek, şöyle konuştu:

        "Toplumu kutuplaştırıp, yalan siyaseti yapıyorlar. 'Terörün belini kırdık' diyorlar. Bitirdiysen barış süreci adına yeni sürece geçin. Öyle değilse, halka yalan söylüyorsanız, neden istifa etmiyorsunuz? Kimsenin belini kırdığınız yok. Cizre'de 160-180 genci katlettiniz. Binlerce genç dağa çıktı. Kendi elinizle PKK'yı daha güçlü hale getirdiniz. 1980'de, Diyarbakır zindanında da bu hatayı yaptınız. Gençlerin yününü dağa çevirdiniz. Daha büyük savaşlara ve ölümlere yol açtınız. Yine aynısını yapıyorsunuz. Gençler benim partime gelsin. Bunlar gençlere dağı gösteriyorlar. PKK'ya yardım yataklık denen bir şey varsa, bunu siz yapıyorsunuz. Bizim partimize bir Kürt genci siyaset yapmaya geliyorsa, 10 tanesi dağa çıkıyor. Siyasetten umudu kestiler. PKK'yı büyüten ve destekleyen biz değiliz, sizin hatalı politikalarınız. Bu anlayıştan dönseler ülke 3 günde barışa taşınabilir. Kandan, savaştan besleniyorlar. Bunlar çarkçı ve siyaseten dönme konusunda dünyada bir numara. Dünyada böyle bir parti olamaz."

        KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI KALSIN

        Kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini belirten Demirtaş, "Siyaseten ayak oyunlarıyla hukuku ve parlamentoyu kendi kirli çıkarlarına alet atmek için dokunulmazlık oyunu oynuyorlar. 3 parti seçimde ne dediyse tersini yapıyor. Dokunulmazlık kalksın ama kürsü dokunulmazlığı kalsın. Bizim konuşmamıza yargı müdahale etmesin. Bunu da yapamayacaksak siyasetin anlamı yok" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ