Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Fatih'te Bilgi Evleri’nden çocuk şenliği

        GAZETE HABERTÜRK

        Fatih Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 9’uncu Bilgi Evleri Çocuk Şenliği düzenledi.

        Fındıkzade Şehir Parkı’nda düzenlenen şenlikte çocuklar uçan bisiklet, gladyatör, tırmanma piramidi, göbekli zıpzıp, trambolin, süper jumper, ahtapot çadırı, pabuç kaydırak, meyve ağacı gibi birçok oyuncaklarla oynayarak hem şenliğin hem de baharın keyfini çıkardı.

        Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşen şenlikte belediyenin Bilgi Evleri öğrencileri, alanda kurulan sahnede gün boyu halk oyunları gösterileri yaptı. Sulukule Sanat Akademisi öğrencileri de programa katılan miniklere konser verdi.

        “HER YIL GITTIKÇE ARTAN BİR İLGİ VAR”

        Fatih’te çocuk şenliğinin 9’uncusunu gerçekleştirdiklerini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizim en önemli, en büyük şehir parkımız, Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda, çocukların her türden düşüncelerini göz önünde bulundurarak onlar nasıl mutlu olacaksa nasıl eğlenecekse, bu alan nasıl bayram alanı haline dönüştürülecekse bunun bütün altyapısını oluşturduk. Her yıl gittikçe artan bir ilgi var. Bu sene daha da fazla ilgi görüyoruz. Bundan son derece memnun oluyoruz” dedi.

        23 Nisan’ı da kutladıklarını belirten Demir, “Burada amacımız Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve bizim açımızdan da son derece önemli olan, milletin iradesini ancak milletin iradesi şekillendirebilir.Bunun için de TBMM’nin kuruluşunun bu gününü çocuklara armağan etmesi ve bunun artık sınırları aşan nedeyse bir dünya çocuk şenliğine döndüğü bugünde de biz de kendi imkanlarımızla kendi sınırlarımızla en iyi şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Muhteşem bir gün bizim için de” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ