Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de eski eşini öldüren kocaya ömür boyu hapis

        Olay, 26 Ekim 2015'te merkez Toroslar İlçesi Tozkoparan Mahallesi'nde meydana geldi. Şenay Öz, kızı Özlem Kapu ile birlikte evine giderken yolda eski eşi Ali Kapu ile karşılaştı.

        İddiaya göre Kapu, Belçika'da yaşarken 2004'te boşandığı Şenay Öz ile tartıştıktan sonra kızının tüm yalvarmalarına rağmen belinden çıkardığı ruhsatsız tabanca ile ateş açtı. Öz, boynuna ve göğsüne isabet eden kurşunlarla hayatını kaybederken, Ali Kapu olay yerine gelen polis tarafından yakalandı.

        Ali Kapu ve azmettirici olduğu öne sürülen ağabeyi Derviş Kapu tutuklandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı tarafından Mersin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak ve kasıtlı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

        'TAHRİK ETTİLER'

        Karar duruşmasına çıkan tutuklu Ali Kapu, cinayeti bilerek işlemediğini öne sürdü. Kızı Özlem'in de hazır bulunduğu duruşmada Kapu, "Beni ağır tahrik ettiler. Şenay, 'Bana ve kızıma karışamazsın' diye çıkışıyordu. Adalete güveniyorum" diye savunma yaptı. Mahkeme heyeti, Ali Kapu'yu 'tasarlayarak ve kasıtlı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve cezada indirim uygulamadı. Babasının annesini öldürmesine tanıklık eden Özlem Kapu ise karar sonrası gözyaşlarına boğuldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ