Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES ne zaman? ÖSYM 2016

        ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için başvuru yapan adaylar, sınavın ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2016 ALES ne zaman? İlkhbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı hakkında merak edilen soruların yanıtını haberimizin detaylarından inceleyebilirsiniz...

        2016 ALES NE ZAMAN?

        17 - 30 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar Dönemi için başvuru yapan adaylar ALES için hazırlık içinde. ALES 8 Mayıs saat 09.30'da 81 il merkezi ile Lefkoşa’da ve Bişkek'te yapılacak. Bişkek'teki sınav, Türkiye saatiyle 09.30'da başlayacak. ALES ilkbahar dönemi için başvurular bugün alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi ise 30 Mart olarak belirlendi

        SINAVA KİMLER BAŞVURABİLİR?

        Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

        Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan testler uygulanmaktadır. Adaylar, saat 9.30'da sınava başlayıp 150 dakika süreyle soruları cevaplayacaklardır.

        Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) ve Bişkek'te (Kırgızistan) yapılacaktır. Bişkek'te sınav Türkiye saatiyle 09.30'da başlayacaktır. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.

        SINAVA GİRERKEN YANIMDA NE BULUNDURMALIYIM?

        * Adaylar, Sınav Giriş Belgesi'nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

        * Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur.

        * Adaylar, Sınav Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya pasaportunun haricinde yanında başka eşyalarla geldiği takdirde sınava alınmayacaklardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ