Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yılbaşı gecesi TEM'de 3 işçinin ölümüne neden olan kazanın davası başladı

        TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde yeni yıl sabahı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekibinden 3 işçiye çarparak ölümlerine neden olan sürücünün 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Servet Bozkurt, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Servet Bozkurt şoför olduğunu belirterek olay gününü anlattı.

        Çalıştığı şirketin aracında kar lastiği olmadığını söyleyen Bozkurt, "Şirkete kar lastiğim olmaması nedeniyle müşteriyi alamayacağımı söyledim. Gitmek zorunda olduğumu söylediler. Müşteri de aracıma binmeyi reddetti. Bir sonraki müşteriye doğru yola çıktım. Otoyolda en sol şeritteydim. Bir otobüs beni sıkıştırdı. Orta şeride geçmek isterken aracım kaymaya başladı. O anda işçileri gördüm. İşçilere vurmamak için kar küreme aracının bıçak kısmına vurdum. Daha sonra işçilerin yanına gidip ambulansa haber verdim. Yolda uyarıcı hiçbir işaret yoktu" dedi. Bu sırada mahkeme başkanı Bekir Kınık sanığa, "Alkollü müydün" diye sordu. Sanık Bozkurt ise, "Yılbaşı olması sebebiyle alkollüydüm" şeklinde yanıt verdi.

        "GÜVENLİK ZAAFİYETİNE SEBEBİYET VERECEK DURUM GÖRMEDİM"

        Duruşmada tanık olarak dinlenile Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Şefi İrfan Yoğurtçu ölen işçilerin personeli olduğunu ve işçilerin önlemlerini alarak çalıştığını belirterek, "Kaza nedeniyle olay yerine gittim. Tüm işçilerimize iş güvenliği eğitimi vermekteyiz. Maktüller de bu eğitimi aldıklarından güvenlikle ilgili ne önlem alınması gerekiyorsa onu bilmektedir. Maktüllerin hepsine reflektör özelliği olan kıyafetler verilmiştir. Olay yerinde araçlar emniyet şeridinde nizami şekilde park halindeydi. Herhangi bir güvenlik zaafiyetine sebebiyet verecek bir durum görmedim" dedi.

        "ALKOLLÜDÜR DİYE YÜZDE YÜZ HATALIDIR YAFTASI YAPIŞTIRILMAMALI"

        Sanık Bozkurt'un avukatı Serkan Dağdeviren ise kazanın alkol neticesinde olmayabileceğini söyleyerek, "Kazanın sadece alkolden meydana gelip gelmediği belli değildir. Kazanın sadece alkolden kaynaklanmadığı açıktır. 'Alkollü diye yüzde yüz hatalıdır' yaftası yapıştırılmamalı. Bu durum tek başına kazanın ve ölümlerin sebebi midir? Bu durum araştırılmalı" diye konuştu.

        DOSYA ADLİ TIP'A

        Mahkeme heyeti dosyayı Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne göndererek kusur incelemesi yönünden rapor aldırılmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yoğun kar yağışının yaşandığı 31 Aralık 2015'i 1 Ocak 2016'ya bağlayan sabahta 3 işçinin karla mücadele araçları ile tuzlama ve kar küreme çalışması yaptığı anlatıldı. 06.40 sıralarında işçiler Selahattin Karaman, Alican Gürkan ve Abdullah Ceylan'ın kar küreme araçlarını emniyet şeridine park edip mola verdiği belirtilen iddianamede, aracıyla 140-150 kilometre hızla giden Servet Bozkurt'un hem kar küreme araçlarına hem de 3 işçiye çarparak ölümüne sebebiyet verdiği ifade edildi. Sürücü Bozkurt'un kar lastiğinin bulunmadığı ve 1.71 promil alkollü olduğu belirtilen iddianamede "Bilinçli taksirle birden fazla kişiyi öldürme" suçunu işlediği belirtildi. Servet Bozkurt hakkında 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ